Žihadielko je späť, podporme naše mesto v boji o detské ihrisko

900x
15. Január 2018
Podarí sa tentokrát v Bardejove vybudovať nové detské ihrisko?
Ako sa stavia Žihadielko
 
Detské ihriská majú pre ľudí nesmiernu spoločenskú hodnotu. Vytvárajú priestor, kde trávia čas nielen deti, ale aj ich rodičia, starí rodičia a dokonca i starší súrodenci sa na ihriská radi vracajú. Odborníci sa zhodujú v tom, že deti by mali tráviť oveľa viac času vonku, s rodičmi či kamarátmi, ako zatvorené v izbe pri počítači, tablete či pred televíznou obrazovkou. A práve detské ihrisko im túto možnosť ponúka.
 
Moderných a bezpečných detských ihrísk v slovenských mestách nie je dosť. Detskí lekári i psychológovia upozorňujú, aké je dôležité, aby deti odmala trávili voľný čas aktívne. Preto sme sa Lidl rozhodol pomôcť pri budovaní najmodernejších ihrísk, ktoré deťom ponúknu aktívny pohyb zábavnou formou.
 
V rokoch 2016 a 2017 sa podarilo postaviť 20 Lidl ihrísk Žihadielok v celkovej hodnote 1 740 000 €. Žihadielko vyvolalo pozitívny ošiaľ a dokázalo zjednotiť celé mestá. Počas šiestich týždňov ním žilo vždy celé Slovensko. Mnoho miest organizovalo rôzne výzvy či súťaže, zapájali sa jednotlivci, školy, športové tímy, všetci s jedným spoločným cieľom – získať pre svoje mesto čo najviac hlasov.
 
Súťažiť sa bude v piatich kategóriách, (štyri kategórie, do ktorých sú mestá zaradené podľa počtu obyvateľov a piata, samostatná, kategória miest, ktoré boli víťazmi z rokov 2016 alebo 2017). V každej kategórií môžu vždy dve mestá získať Lidl ihrisko Žihadielko. Na Slovensku tak aj v roku 2018 vyrastie ďalších 10 Lidl ihrísk Žihadielok.
 
 
 
Všetky Lidl ihriská Žihadielka spája jednotný motív rozprávkovej včielky Maje. Maja a jej priatelia sú aktívnou súčasťou herných prvkov obsiahnutých v rámci ihriska, ktorého rozmery sú 20 m x 16 m. Skladbou je určené pre deti vo veku od 2 do 12 rokov. Žihadielko so symbolom včielky Maje zaujme zaručene aj tých najmenších objaviteľov, ktorým je určená časť pri vstupe. Dopadovú plochu tvorí mäkká liata guma. Táto zóna ponúka veľa zábavy na pružinových hojdačkách, kolotoči či v domčeku určenom pre deti od 2 do 6 rokov. Samozrejmosťou je veľké pieskovisko. Dominantou zóny pre deti od 6 do 12 rokov je veľký hrad so štyrmi vežami, ktorý nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Z hradu sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk.
 
Pri vstupe je stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a poruke je aj odpadkový kôš. Pre zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí je celé ihrisko oplotené. Dostatok lavičiek rozmiestených v každej časti ihriska zabezpečí aspoň chvíľu oddychu pre deti a ich rodičov. Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87 000 €.
 
Do hlasovania o ihrisko Žihadielko sa môže celé Slovensko zapojiť opäť od 15. januára až do 28. februára 2018.
Hlasovať môžete TU
(15:11, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár