Ako zmeniť svoj život a začať žiť vo veľkom meste?

1089x
23. Január 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE  
Ako zmeniť svoj život a začať žiť vo veľkom meste?
Každý mladý človek uvažuje, čo bude po škole. Kde sa zamestná, čo bude robiť a kde bývať. Mnohí by sa radi osamostatnili, no v dnešnej dobe to nie je vôbec jednoduché. A s nájdením si práce vo svojej obci či meste je to na východe Slovenska ešte horšie.
 
Riešením na začiatok by mohla byť aj možnosť navštíviť agentúru dočasného zamestnávania a stať sa jej zamestnancom. Tá vie ponúknuť pracovné príležitosti väčšinou vo výrobných podnikoch, v automobilovom priemysle, v logistike a podobne.
 
Možnosť vycestovať aj bez znalosti jazyka
 
Prácu je možné nájsť si aj priamo v Bardejove, ak ovládate prácu na CNC stroji, alebo ak nechcete svojich blízkych mať ďaleko, tak alternatívou sú napríklad aj Košice. Potom vieme našich zamestnancov prideliť aj do nadnárodných spoločností v Žiline, Trnave, Bratislave, Plzni, Ostrave, prípadne, ak by ste si chceli okúsiť život v zahraničí, tak naša spoločnosť vie zabezpečiť prácu i v Nemecku. Je možné vycestovať aj bez znalosti jazyka alebo iba s jeho základmi, ale lepšie platené pozície si vyžadujú vyššiu úroveň nemčiny.
 
Výhodou je predovšetkým, že vo veľkom meste a najmä zahraničí sa nestratíte, pretože naši koordinátori sú Vám stále k dispozícii a poradia Vám v každej situácii. Agentúra Vám zabezpečí a uhradí ubytovanie, prípadne poskytne príspevok na ubytovanie. Pracujete na pracovnú zmluvu, ktorá oproti rôznym typom dohôd má svoje výhody, a to najmä, že Vám agentúra, teda Váš zamestnávateľ zabezpečí stravovanie, prípadne poskytne stravné lístky, máte nárok na dovolenku, na náhradu mzdy pri PN a najmä máte istotu zamestnania, ak si svoje pracovné úlohy plníte.
 
Agentúra za vás platí zdravotné a sociálne odvody, teda pracujete legálne a v súlade so Zákonníkom práce. Odpracovaný čas sa Vám zarátava do dôchodku. Zároveň v závislosti od pozície sú poskytované rôzne bonusy – dochádzkový bonus, výkonnostná odmena, príspevok na cestovanie a mnoho iných. Agentúrny zamestnanec má rovnaké mzdové podmienky ako kmeňový zamestnanec na rovnakej pozícii, agentúra si zo mzdy zamestnanca v žiadnom prípade nič nestrháva.
 
Za služby agentúry neplatí uchádzač poplatky
 
Najväčšou výhodou zamestnania sa cez agentúru je práve možnosť bezplatného ubytovania, pretože tento životný náklad je pre pracujúceho človeka a rodinný rozpočet značnou položkou z jeho príjmu. Pre mladých ľudí je možnosť zamestnať sa v agentúre dočasného zamestnávania ideálnou štartovacou čiarou. Majú možnosť získať prax a následne vďaka pracovným skúsenostiam si môžu nájsť lepšie a trvalejšie uplatnenie. Za služby agentúry uchádzač o zamestnanie nehradí žiadne poplatky. Stáva sa jej vlastným zamestnancom a agentúre platí klient, teda podnik, v ktorom zamestnanec vykonáva prácu a to za administratívne úkony.
 
Ak stále váhate, príďte navštíviť našu pobočku na Hurbanovej ulici 21 v Bardejove a naše náborárky Vám priblížia konkrétne pozície, ako aj konkrétne možnosti, ktoré Vám budú čo najviac vyhovovať. Začať žiť a pracovať vo veľkom meste nie je predsa nikdy neskoro a hlavne nemáte čo stratiť, ale len získať – nová práca, noví priatelia, noví kolegovia, lepšie kultúrne či športové vyžitie a nové životné príležitosti.
(13:38, PhDr. M. Kuchta, MBA generálny riaditeľ EDYMAX SE), inzercia, NAB2-32
 
Diskusia
Pridať komentár