Prečo práve Obchodná akadémia v Bardejove?

921x
23. Január 2018
Deň otvorených dverí Obchodnej akadémie
 
Pozvánka na DOD Obchodnej akadémie v Bardejove 
 
Milí deviataci, v súčasnosti si vyberáte strednú školu. Správny výber strednej školy ovplyvní Váš život na desiatky rokov. Veď len kvalitná stredná škola Vám umožní nájsť si kvalitné zamestnanie a štúdium na kvalitných vysokých školách.
 
Častokrát sa neviete rozhodnúť, ktorým smerom sa vydať, vo Vašom veku sú však brány vzdelávania otvorené všetkými smermi. Je dôležité starostlivo zvážiť, rozhodnúť sa, aký študijný odbor na ktorej škole študovať a, samozrejme, vybrať si takú strednú školu, ktorá Vám dá najlepší odrazový mostík pre Vašu budúcnosť.
 
My Vám takúto možnosť ponúkame!!!
 
Ekonomické lýceum – odbor 6325 M
 
Študijný odbor ekonomické lýceum škola vytvorila ako prvá na Slovensku a tento odbor aplikuje už od roku 2004. Absolvent študijného odboru 6325 M ekonomické lýceum je pripravený na štúdium na všetkých typoch univerzít a vysokých škôl. Je absolventom strednej školy s ekonomickým zameraním. Štúdium je zamerané na ekonomické znalosti – účtovníctvo, ekonomika, administratíva a korešpondencia, ekonomické cvičenia, manažment, marketing, personalistika, právo, bankovníctvo, štatistika. Okrem týchto znalostí získa absolvent vedomosti v oblasti spoločenských a prírodných vied, rétoriky. V študijnom odbore prebieha výučba dvoch cudzích jazykov. Štúdium je ukončené maturitnou skúškou. V Slovenskej republike je možné odbor ekonomické lýceum študovať na 2 školách v rámci Prešovského kraja.
 
Kde sa dá uplatniť?
 
Absolventi našej školy študujú na všetkých typoch vysokých škôl a univerzít. Vďaka vhodnej štruktúre školských vzdelávacích programov a rozloženia všeobecnovzdelávacích a odborných predmetov máte možnosť byť úspešní pri prijímacom konaní na vysoké školy.
 
Naši absolventi sa uplatnili v praxi ako kvalifikovaní ekonómovia, účtovníci, manažéri, pracovníci bánk, poisťovní, v oblasti štátnej správy, samosprávy ako aj tretieho sektora a v neposlednom rade ako podnikatelia vo všetkých oblastiach hospodárstva. Väčšina absolventov pokračuje v štúdiu na vysokých školách a univerzitách najmä na Slovensku a v Českej republike.
 
Sme škola rodinného typu
 
Naša škola nie je veľká, sme školou rodinného typu, preto je pre nás dôležitý bezprostredný kontakt so žiakom. K žiakom pristupujeme individuálne, preto na vyučovacích hodinách panuje priaznivá klíma, lepšia práca žiakov a učiteľov a zároveň aj možnosť žiakov zviditeľniť sa, či zapojiť sa do rôznych projektov. Škola disponuje tromi modernými učebňami s najnovším multimediálnym vybavením, posilňovňou, stolnotenisovou miestnosťou, školskou jedálňou, spoločným internátom.
 
Na škole je k dispozícii Žiacka školská rada. Žiaci zapojení v Žiackej rade majú možnosť reprezentovať názory / záujmy svojich spolužiakov a presadzovať ich na rokovaniach s vedením školy. Táto skupina presadzuje možnosť žiakov demokraticky ovplyvňovať dianie v škole, podieľať sa na ňom a taktiež organizovať tradičné i netradičné podujatia (napr. Deň študentstva, Mikuláš, Halloween, Deň ekonómov, športové súťaže a pod.) či zapájať sa do rôznych projektov. Škola je zapojená v mnohých projektoch, vďaka ktorým patrí k aktívnym školám v oblasti zavádzania nových vyučovacích metód a foriem.
(16:38, OA)
 
Diskusia
Pridať komentár