Mladí futbalisti sa rozídu po okrese

1926x
24. Január 2018
Motiváciou je 2. liga i farma v 3. lige
Po prvom prípravnom futbalovom zápase Partizán Bardejov – MFK Michalovce (1:3) sa Hornošarišania pripravujú na domácom štadióne.
 
Najbližšie bude konfrontácia s poľskými mužstvami. 27. 1. doma privítajú Krosno, 3. 2. Nowy Sacz. Od 14.2 je plánované krátke sústredenie a prípravný zápas v Rzeszowe.
 
Zarobiť si dokážu len futbalom
 
Po odchode je tu dosť nových tvári, ktorí sa budú usilovať o dres Partizána. Prezident Partizána Stanislav Soroka rešpektuje výber každého: „Všetci sú profesionáli, ktorí sa tým živia, zarobiť si dokážu len tou hrou. Je to ich jediný príjem. Rozhodnutie tých, ktorí odišli rešpektujem, snažím sa, aby klub z toho aj profitoval. Ale dvere do materského klubu má každý otvorené, za určitých podmienok sa môžu vrátiť. Pokiaľ im ponúkli viac, idú do lepších podmienok. V športe pôsobím dva roky. Samozrejme, že sme mali finančné problémy. Už sme to doladili, ale stále nám niečo chýba. Jeden mesiac treba vyplatiť. Trápime sa, ďakujem každému kto pomáha.“
 
V klube si predsavzali dať viac príležitostí odchovancom. Nechcú, aby hrali po dedinách. „Moja predstava je polovica mužstva z domácej liahne. Trošku zariskujem, no chcem, aby prepojenosť s 19-kou bola viditeľná. Zisťujem, že po skončení vekovej kategórie polovica skonči s futbalom a ďalší sa rozídu po okrese. Za veľké peniaze sme budovali akadémiu a zrazu zistíme, že z dorastu nemáme hráča do A mužstva. Momentálne už traja hráči tam trénujú, chceme postaviť futbal v meste nielen na legionároch“, pritvrdil Soroka.
 
Pomôžu aj Bardejovskej Novej Vsi
 
Už dlhšie sa hovorilo o farme Partizána v Bardejovskej Novej Vsi, no s nástupom nového vedenia si našli podhubie vo Svidníku. „Nešlo o to, aby nám Svidník dodával hráčov. No brankára Vinclera riešime, aby bol v našom klube. Nášho mladého Mikuša dáme do Svidníka, aby sa rozchytal. Teraz máme v mužstve 23 hráčov a potrebujeme pre nich aby hrali. Ja si vážim pána Šotta z Bardejovskej Novej Vsi čo robí pre futbal, no dohoda so Svidníkom bola ešte skôr, ako sme sa my dvaja zoznámili. Teraz sa vieme dohodnúť, nie je to vec peňazí. Kamarátsky si pomôžeme po dohode s trénermi.“
(17:45,šč)
 
Diskusia
Pridať komentár