Bardejov prišiel o školský zimný štadión

1856x
25. Január 2018
Tréner Tomáš Ivan: Naši chlapci i dievčatá sa presadili
 
 Hokejový tréner T. Ivan
 
Hokejový klub Mládež HC 46 Bardejov so športovými triedami pri ZŠ a MŠ Pod Vinbargom sa už etabloval nielen na hokejovej scéne regiónu, ale aj na národnej.
 
Slabá podpora z mesta
 
Hlavný tréner a konateľ klubu Tomáš Ivan je po polovici sezóny spokojný: „Tak ako v každom klube, sú tu vekové kategórie, kde to ide lepšie, iným sa darí menej. Výsledkom našej práce v sezóne sú pozoruhodné výkony jednotlivcov. Bol záujem o chlapcov z Nemecka, juniori Ján Prokopčák a Tomáš Kukľa išli do Rozenheimu. Kukľa bol aj v širšej nominácii reprezentantov do 18 rokov. Ďalším našim prínosom začína byť práca so škôlkami, od pondelka do piatku sa tu korčuľujú a bavia sa na ľade. Korčuľovanie chceme priblížiť nielen deťom, ale aj rodičom.“ Športové hokejové triedy štartujú v regionálnej 1. lige, mládež v národnej.
 
Máme obrovské problémy, lebo podpora od mesta vykryje tak akurát 10-15 % nákladov
 
Chlapci s dievčatami napredujú
 
V mládežníckych hokejových družstvách môžu hrať aj dievčatá rovnakého veku. Najďalej, až na majstrovstvá sveta, to dotiahla Lívia Lúčová. No aj v ostatnom období sa v klube zdokonaľovalo niekoľko talentov.
 
„Je to aj o dobrých vzťahoch so Šarišankou Prešov. Niektoré dievčatá, ktoré tam nedostávajú dostatok príležitosti, sa zdokonaľujú u nás. Takto sa vypracovala od piateho ročníka Alexandra Čorňáková, ktorú trénuje Patrik Sokoli. Za Prešov hrá 1. ligu žien a u nás za kadetov, čo je prechod od žiakov k dorastu. Podobne sa do reprezentácie dostali Paľová, Fortunová, Štofanková i Fedoročková. Našu prácu si všimli aj zväzové organy, ktoré nám pomáhajú.“
 
Mesto nevhodne položilo zimný štadión
 
Už to bolo isté a podpísané, že na ihrisku ZŠ na Komenského ulici bude postavený školský zimný štadión. Mesto Bardejov však nezvolilo správny postup. Protestovali aj učitelia ZŠ na Komenského ulici a projekt skončil v koši.
 
„To je také naše. Najprv niečo podpíšme, schválime a následne budeme o tom hovoriť. Komunikácia bola veľmi zlá, išla z opačnej strany. Chýbalo rokovanie o tom, kde by bolo najvhodnejšie miesto postaviť zimný štadión. Aj zväz bol prekvapený, že to navrhli niekde inde, len nie tam kde sú športové hokejové triedy. Areál ZŠ a MŠ Pod Vinbargom je podstatne priestrannejší a prístupnejší. U nás v meste to nepochopili a prišli sme o ďalšie športovisko,“ zhrnul sklamaný tréner mládeže Tomáš Ivan.
(14:30, šč) 
 
Peter
27.01.2018 21:15
Odpoved
Bardejov si zasluzi najprv tartan ale bežeckú dráhu ktorú im vzal skorumpovaný savcinsky....
Pridať komentár