Vyjadrenie HK Bardejov k vyradeniu z play-off

2524x
31. Január 2018
Vyjadrenie klubu
 
Zástupcovia klubu
 
Vážení športoví priatelia, dovoľte nám, aby sme vám poskytli stanovisko k aktuálnej situácii v druhej slovenskej národnej hokejovej lige, kde sa v posledných dňoch udialo niekoľko neočakávaných udalostí, ktoré majú za následok to, že HK Bardejov sa nedostal do play-off.
 
Deň po odohratí nášho zápasu s Martinom, ktorý sme prehrali, sme sa dozvedeli, že v dueli Brezno – Sabinov došlo k situácii, pri ktorej bol hráč hostí konfrontovaný a nevedel sa preukázať svojou totožnosťou. Nasledovalo utorňajšie (30.1.2018) disciplinárne konanie a po jeho rokovaní disciplinárna komisia dospela k záveru, že hráč Sabinova nastúpil do zápasu neoprávnene a zápas tak skontumovala výsledkom 5:0 pre Brezno. Tým pádom nás Brezno predbehlo v tabuľke a my sme sa posunuli až na deviate, nepostupové miesto.
 
Týmto chceme vyjadriť naše sklamanie zo vzniknutej situácie, najmä z toho, že tak závažné a dôležité informácie neboli zverejnené a doručené všetkým klubom danej súťaže. Hlavne keď vrcholí základná časť a bojuje sa o umiestnenie do play-off.
 
Náš tím, HK Bardejov, nastúpil do zápasu s vedomím, že postupujeme, preto sme logicky takto aj pristúpili k zápasu, a to s cieľom nacvičiť si herné situácie, hráči vypúšťali hru na telo aby predišli zraneniam a niektorí hráči dostali voľno aby si oddýchli pred play-off. Ak by sme mali vedomosť o situácii z predohrávaného zápasu z Brezna, k zápasu posledného kola by sme pristúpili v plnom nasadení, zodpovedne a dôsledne, samozrejme.
 
Vzniknutá situácia nás mrzí a klubom Brezna a Sabinova, ktoré s nami prehrali všetky vzájomné zápasy v tejto sezóne gratulujeme k postupu. My sa pripravíme čo najlepšie na zápasy o umiestnenie proti tímu z Ružomberka. Veríme, že takáto situácia sa v slovenskom hokeji už viackrát nezopakuje. Ako klub nás to však musí posilniť.
 
S pozdravom,
HK Bardejov
(19:28, HK Bardejov) 
 
Diskusia
Pridať komentár