Hlasujte za Bardejovčanov, vašu podporu si zaslúžia

712x
02. Február 2018
Rozhodnite o internetovom víťazovi!
 
O prvenstvo zabojuje aj Janík Velgos (na foto vľavo) 
 
Prešovský samosprávny kraj pripravuje 7. marca vyhlásenie najúspešnejších športovcov kraja za rok 2017. Už tradične budú ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK, najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl či najúspešnejšia stredná škola.
 
Do hlasovania sa môže zapojiť aj verejnosť, ktorá rozhodne o víťazovi internetového hlasovania. Všetky nominácie i podmienky hlasovania sú zverejnené na webovej stránke samosprávneho kraja. Uzávierka je 28. februára 2018.
 
Zastúpenie má aj mesto Bardejov v kategórii jednotlivec a takisto aj v kategórii kolektív. Hlasovať môžete za futbalistku Máriu Mikolajovú, lyžiara Milana Pumpu či silových trojbojárov Janu Vaškovú, Jána Velgosa i za Soňu Zbrehovú. V kategórii kolektív sa o víťazstvo pobijú futbalistky Partizána Bardejov, aktuálne majsterky Slovenska i dvojnásobné víťazky Slovenského pohára.
 
 
Najlepšie na Slovensku sú Bardejovčanky. Dominanciu chcú potvrdiť aj v hlasovaní 
 
Medzi nominovanými športovcami nechýbajú držitelia minuloročných titulov - vodnoslalomári Ladislav a Peter Škantárovci. Svoje vlaňajšie umiestnenia budú obhajovať aj hádzanár Igor Čupryna, fitneska Stanislava Dolinská, kicboxer Marek Karlík, volejbalista Martin Sopko, silová trojbojárka Jana Vašková i viaceré úspešné družstvá. Sú medzi nimi tradične hádzanári Tatrana Prešov, džudisti MŠK Vranov n/Topľou a volejbalisti VK Mirad PU Prešov.
 
O ocenenie opätovne zabojujú aj mládežnícke tímy - volejbalisti TJ Slávia Svidník či Tanečný klub Grimmy z Prešova. Vážnymi ašpirantmi sú aj pokoriteľ tzv. koruny Himalájí, horolezec Peter Hámor a dvojica úspešných členov strieborného tímu na MS v alpskom lyžovaní v St. Moritzi a naši čerství olympionici Andreas Žampa a Matej Falat.
 
Hlasovať môžete za futbalistku Máriu Mikolajovú, lyžiara Milana Pumpu či silových trojbojárov Janu Vaškovú, Jána Velgosa i za Soňu Zbrehovú. V kolektíve môžete podporiť futbalistky Partizána Bardejov
 
Spolu bolo nominovaných 43 jednotlivcov, 8 kolektívov dospelých a 8 mládeže, ktorých navrhli telovýchovné jednoty, športové kluby i verejnosť. Najlepších jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli najprenikavejšie výsledky, vyberie komisia na základe určených kritérií. Zložená je z aktívnych športových novinárov, zástupcov PSK i Krajského športového centra v Prešov.
 
Medzi kritériá v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na OH, MS, ME, na podujatiach Svetového pohára či M‑SR. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa berie pozícia lídra úspešného tímu. Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschopnosť v jednotlivých športových odvetviach. 
 
 
U kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci Slovenska. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si Prešovský samosprávny kraj vyhradzuje právo neudeliť ocenenie.
 
Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov PSK za rok 2017 sa uskutoční 7. marca 2018 v historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Pôjde už o pätnásty ročník ankety.
(18:54, D. Jeleňová, j)
Diskusia
Pridať komentár