Šesť vozidiel bude v Bardejove pomáhať so zimnou údržbou

1586x
08. Február 2018
Autá sa predstavili priamo v centre mesta
 
Ukážka áut na Radničnom námestí 
 
Počas zimného obdobia mestský podnik služieb zabezpečuje odhŕňanie a posyp miestnych komunikácii na území mesta Bardejov. Udržiavanie zjazdnosti a schodnosti miestnych komunikácií, chodníkov a prístupových miest však nie je len záležitosťou Bardejovského podniku služieb, ale je spoločným záujmom všetkých obyvateľov mesta Bardejov, zamestnancov podnikov, zariadení, škôl, verejných inštitúcií a predajní tovaru na jeho území.
 
Včera dopoludnia (streda, 7. februára 2018) mohli Bardejovčania na Radničnom námestí zhliadnuť novú techniku, ktorá bude vykonávať odpratávanie snehu z ciest a chodníkov. Šesť vozidiel zimnej údržby pribudlo do portfólia mestského podniku služieb. Radnica dokúpila nové nadstavby na zimnú údržbu, autá boli prvotne používané na čistenie. Päť rokov museli motorové vozidla slúžiť na základný cieľ, na ktorý boli získané z operačného programu Životné prostredie. Do prevádzky boli zaradené v roku 2011.
 
 
Autá budú pomáhať pri čistení ciest a chodníkov 
 
Ako čistiť?
 
Sneh a poľadovicu je nutné z chodníkov odstraňovať na jednu stranu chodníka, spravidla k vozovke, v čase podľa potreby a možností vlastníkov, nájomcov alebo správcov nehnuteľností. Chodníky sa musia udržiavať čistením tak, aby boli bezpečné pre chodcov aj v priebehu dňa, keď si to snehová situácia vyžaduje. Ak na chodníku vznikne poľadovica, ktorá sa nedá zoškrabať, je potrebné, aby bol chodník posypaný, aby nedošlo k úrazom.
 
 
Pripravené na údržbu  
 
Zaparkované autá prekážajú
 
Veľký problém pri zimnej údržbe predstavujú zaparkované, resp. odstavené nepojazdné motorové vozidlá na miestnych komunikáciách a chodníkoch, ktoré spôsobujú značné prekážky pri prevádzaní nutných prác, čo je spojené s nedostatočným ošetrením komunikácie na uvedenom mieste a so značným omeškávaním vykonávania jednotlivých zásahov na ostatných úsekoch, pričom sa často stáva, že dochádza ku kolíznym situáciám, kde službukonajúce osádky používanej techniky musia voliť neplánovanú obchádzku, aby mohli ďalej pokračovať vo výkone údržby po určenej trase.
(10:57, j)
Diskusia
Pridať komentár