Futbalistky odohrali ďalší prípravný duel, čaká ich dvojzápas s účastníkom Ligy majstrov

1566x
12. Február 2018
Bardejovčanky pokračujú v náročnej príprave
Príležitosť od začiatku zápasu dostala aj mladá Viktória Mattová 
 
Zimná príprava futbalistiek Partizána Bardejov je v plnom prúde. Ženy sa dôkladne pripravujú na odvetnú, jarnú časť najvyššej súťaže. Postupne odohrávajú aj prípravné stretnutia, po domácom dueli s Lokomotívou Košice sa predstavili v poľskom Sosnowci a následne v Snine, kde odohrali zápas proti Budapešti z Maďarska.
 
V nedeľu jedenásteho februára na domácej umelej tráve v štvrtom prípravnom stretnutí privítali ďalší zahraničný celok, tentokrát družstvo Źiwiec z poľskej extraklasy.
 
 Reportáž
 
„Pred týmto zápasom bola u nás kúsok zložitá situácia, päť hráčok máme zranených. Na druhej strane sme mohli vyskúšať mladé hráčky, ktoré sme preradili do ženského tímu. Mohli sme zistiť, ako dievčatá napredujú,“ uviedol tréner žien Ľubomír Čekan.
 
Doposiaľ ani v jednom prípravnom zápase nenastúpili partizánky v najsilnejšej zostave, príležitosť tak dostávajú dievčatá z juniorky. Veď aj počas sezóny sa môže stať, že budú povolané do A tímu. V zápase proti Źiwiecu sa hrala vyrovnaná partia, po dvoch góloch vyhrali hostky 2:0. Zápas však svoju úlohu splnil.
 
„Bol to vyrovnaný zápas, v druhom polčase sme mali ešte viac z hry. Možno menšia skúsenosť tých hráčok, možno menší dôraz v zakončení. Nemajú sa však dievčatá za čo hanbiť, pozitívne je, že s nami trénujú a pomaličky napredujú smerom hore,“ pokračoval Čekan.
 
Pozrite si fotogalériu z prípravného zápasu:
 
 
Už v stredu nastúpi Bardejov proti silnému celku Medyk Konin, ktorý je majstrom Poľska a pravidelne hrá Ligu majstrov. Následne počas najbližšieho víkendu si obaja súperi sily zmerajú ešte raz.
 
„V stredu a v nedeľu budeme hrať s veľmi kvalitným družstvom, ktoré účinkuje v Lige majstrov a postúpilo Ďalej. Verím, že už budeme v plnej sile a tieto dva zápasy nám ukážu, ako na tom sme v zimnej príprave.“
 
Príprava prebieha na umelej tráve v Bardejove a v telocvični na Hotelovej akadémii, nechýba ani posilňovňa a následná regenerácia. Jarná časť štartuje už o mesiac a Partizán privíta mladé Prešovčanky.
(15:18, j)
Diskusia
Pridať komentár