V tanečnom športe súťažili začínajúci

794x
20. Február 2018
Keselicová: Páry aj individuálna súťaž
 
Tanečníci reprezentovali Bardejov
 
V konkurencii súťažiacich v spoločenských tancoch z Kežmarku, Prešova, Bratislavy a Košíc nebolo ľahké prejsť sitom kvalifikácie do finále až na debnu.
 
Tých najmladších má v tréningovej príprave tanečná pedagogička a šéfka súkromnej Základnej umeleckej školy pri Topli Eva Keselicová: „Úvodné kroky i držanie tela učíme spolu s mojou dcérou Viktóriou. Je to odchovankyňa Milana Plačka, bývala reprezentantka v tanečnom športe. Prišli začínajúci a neregistrovaní tanečníci v Slovenskom zväze tanečného športu (SZTŠ). Prípravu registrovaných na tanečný šport v starších vekových kategóriách majú na starosti Milan Plačko a Ladislav Gerényi.“
 
Na parkete súťažili detí v siedmych vekových kategóriách. Do sedem rokov sa na piatom mieste vo finále umiestnil pár Samuel Švec, Laura Demešová. V konkurencií do deväť rokov Jakub Jevčin s Elizabet Simkovou skončili na druhom mieste. Medzi jedenásť ročnými rozhodcov najviac zaujala víťazná dvojica Lukaš Lešík a Darina Žofajová. Medzi HOBBY 13 ročnými Martina Bereščáková a David Ivanco sa umiestnili tesne za pódiom na 4.mieste.
 
Dôležité je nájsť si vhodného partnera 
 
„Bola aj kategória dievčat do 9, 11 a 13 rokov. Individuálna súťaž bola o tom, aby si tanečnice našli vhodného partnera, aby nestagnovali. Keďže chlapcov je menej, usilovnejšej a vytrvalejšej partnerke sa to podarí,“ priblížila sympatickú súťaž v latinsko-amerických tancoch moderátorka podujatia Eva Keselicová. V súčasností medzi úspešných registrovaných patrí Oliver Desák s Klaudiou Krakovskou, ktorí štartujú v kategórií mládeže B. Začínajúci, no už veľmi úspešný je pár Matúš Kendra a Alexandra Maňková. Dokázali sa presadiť v kategórií junior II D.
 
V Poprade 3. marca budú národné majstrovstvá v latinsko-amerických tancoch všetkých vekových kategórii. ZUŠ Kesel bude mať jediného zástupcu, ktorý splnil náročné kritéria. Pár Desák-Krakovská sa pobije o čo najlepšie umiestnenie na vrcholnom domácom šampionáte.
(18:30, šč) 
 
Diskusia
Pridať komentár