Manažér Dušan Molčan: V sobotu chceme hrať

1321x
03. Marec 2018
Prípravný futbal: Partizán zdolal Svidník
 
Partizán Bardejov po odloženom zápase 18. kola 2. ligy v Poprade, netrpezlivo čaká na domácu premiéru v sobotu 10. marca s Interom Bratislava.
 
Hrať sa bude, ale asi nie všade
 
Manažér Partizána Dušan Molčan zdôraznil, že káder je už definitívny. „Všetci, čo dnes hrajú, sú v našom kádri. V koncovke sme vybavili Siwahu. Z Limasolu prišiel Emanuel Sarki. Dvadsať hráčov Partizána je stabilizovaných, no ďalší pravdepodobne budú hrať za Svidník. Je to veľká skupín. No je to o tom, aby hráči stále nastupovali do zápasov.“
 
Tlačenica v závere tabuľky
 
Zimná príprava bola predlžená, na severe republiky je stále mrazivé počasie. Mnohé hracie plochy sú pokryté ľadom a snehom.
 
„Pre nás zápas s Interom Bratislava v sobotu 10. 3. je rozhodujúci. Verím, že získame tri body, tomuto súperovi by sme sa vzdialili. No mrazivé počasie v našom regióne naznačuje, že nie je isté, či s Interom budeme hrať. Stále sme v kontakte s riadiacim súťaže SFZ. Uvidíme, ako to dopadne. Možno nebude odložené celé 19. kolo, len niektoré zápasy. Mám informácie, že zápas Liptovský Mikuláš – Poprad pravdepodobne odložia. Počúvame predpovede s oteplením, musíme počkať. Ten zápas chceme odohrať, potom by to bol nahustený program. Zostupujú štyria a je tam tlačenica. Verím, že budeme v sobotu bodovať, aby sme sa vzdialili zostupovej pozícií. Potom ideme do Trebišova a doma máme Komárno.“- priblížil hodiny pred jarnou odvetou Dušan Molčan.
 
Tréner Horochonič: Naše postavenie je dobré
 
Svidník v 3. lige bude dávať priestor na možnosť hrať čo najviac zápasových minút hráčom Partizána. Tréner Ľubomír Horochonič je so spoluprácou spokojný:
 
„Náš káder nie je stabilný, v každom zápase nastupujú iní hráči. Z Partizána stabilní budú Sova s Koščom. Ostatní budú k dispozícií po rozhovore s trénerom Kuźmom. Veľmi dobre spolupracujeme. Sú to chlapci z vyššej súťaže, ale to neznamená, že musia hrať v základnej zostave. Pre nich je lepšie odohrať 90. minút u nás ako hrať 15. minút za Partizán. Keď budú hrať u nás dobre, je to cesta do A mužstva. Doma trénujeme aj s našimi dorastencami, chlapci z Bardejova sa zapájajú len do zápasov.“
 
Bardejov – Svidník 2:1 (1:0)
Góly: 33. Staško, 90. Siwahla – 70. Slávik.
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Gmitter – Belunek, Pangrác-Piter, Berežný, Staško, Gasser, Verčimak, Jacko, Mex Siwahla, Glebko, Santos. 
(15:33, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár