Partizán si chce v 2. lige polepšiť, predstavil nových hráčov

1705x
16. Marec 2018
Mário Jacko: Dôležitá je záchrana
 Tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti druhej ligy mužov
 
V druhej najvyššej futbalovej súťaži mužov na trinásť jarných zápasov zostáva len osem týždňov do 19.mája. Vtedy sa odohrá záverečné 30. kolo.
 
Vedenie A mužstva Partizána Bardejov na tlačovej besede predstavilo nielen svoje ciele, ale aj hráčov, ktorí sa budú usilovať o čo najlepšie umiestnenie. Chýbať bude Vladimír Andraščík, ten je po operácii kolena. Trojica ide do Svidníka a zahrajú si tam aj ďalší.
 
Mário Jacko prišiel do Bardejova v 16-ich a po maturite na gymnáziu sa rozhodol venovať futbalovej kariére v Partizáne: „Páčila sa mi myšlienka klubu. Trénerom dorastencov bol Jozef Daňko a chcel som športovo rásť. V kádri mužov som od osemnástich rokov. Mám tu zmluvu a chcem klubu pomáhať. Vysoká škola zatiaľ nie, uvidíme čo povie budúcnosť, nebránim sa tomu. Postavenie v tabuľke po jesení ma neteší. No postavili sme kvalitný káder cez zimu. Budeme sa snažiť hrať pekný futbal pre diváka. Zbierať body v súťaží je dôležité, podstatné je, aby sme ligu zachránili. Nie sme mužstvo na nakopávanie lôpt, chceme hrať viac po zemi, v tom bude naša prednosť.“
 
Dávid Berežný začína doma s abecedou. Je si vedomý, že v defenzíve čaká jeho formáciu nie ľahká úloha: „Každý výsledok tvorí celé mužstvo, pracujeme spolu. Andraščík nám bude chýbať, bol to vodca i kapitán. Takí skúsení, spolu so Stašom, nám určite budú chýbať. Prišiel Domino Lukáč i Ben Grasser, ktorí ich môžu nahradiť. Aj keď nie skúsenosťami, ale bojovnosťou. V jeseni i teraz pribudlo niekoľko nových hráčov, ale tak to býva vo futbalovom živote. Sú tu noví spoluhráči, noví ľudia, nový kolektív. Všetci vieme načo sme tu a načo trénujeme. Hrával som v Čechách, Taliansku. Som rád, že som doma, zmluvu mám do leta a potom uvidíme.“
 
Káder tvorí 2 + 20
 
Noví hráči: Ben Grasser, Slovinec prišiel z Chorvátska, Dominik Lukáč, na hosťovanie z Tatrana Prešov, Mkhanyiseli Siwahla, Južná Afrika, prišiel z Poľska, Emanuel Sarki z Nigérie, naposledy hral na Cypre, Sergey Glebko, v Bielorusku nastupoval za Torpedo Minsk.
 
Brankári: Richard Gmitter, Milan Vinclér.
V poli: Mário Jacko, Dávid Berežný, Dávid Belunek, Mateusz Góra, Richard Nemergut, Jakub Verčimák, Romulo Silva Santos, Lukáš Didík, Vladimír Andraščík, Ľubomír Pangrác-Piter, Sebastian Szczepański, Štefan Košč, Michal Hamuľák, Ján Ducár, Ján Staško.
 
Adam Mikluš, Jozef Sova a Róbert Ľalík išli na hosťovanie do klubovej farmy Svidník.
 
V 20. kole hrá Bardejov v nedeľu 18.3. v Trebišove a v 21. kole v sobotu 24.3. doma s Komárnom od 15.00 hod.
(18:44, šč) 
 
Diskusia
Pridať komentár