Janík Velgos s novým rekordom

973x
05. Apríl 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE  
V Poľsku už štvrtý titul
 
Janík Velgos sa zapísal do knihy Svetových rekordov 
 
V Sečovciach sa uskutočnili Otvorené Majstrovstvá Slovenska v mŕtvom ťahu, pre všetkých registrovaných a neregistrovaných pretekárov. Súťažilo 180 pretekárov z celého Slovenska. Bardejov reprezentovala Soňa Zbrehová, Slávka Ratvajská a Janík Velgos.
 
Všetci traja úspešne odštartovali rok 2018 a splnili nominačné limity pre reprezentáciu. S. Zbrehová súťažila ako dorastenka, výkonom 140 kg vybojovala prvé miesto a získala titul Majsterky Slovenska.
 
Slávka Ratvajská súťažila v kategórii do 60 kg, výkonom 130 kg získala titul Majsterky Slovenska a prvé miesto. Janík Velgos nastúpil v kategórii dorastencov, kde zdvihol 260 kg činku, čím si vybojoval zaslúžene titul Majstra Slovenska a prvé miesto vo svojej kategórii.
 
Preteky boli organizované aj s pomocou SAST, na veľmi vysokej technickej a organizačnej úrovni, čo potvrdili aj pretekári svojimi výkonmi a národnými rekordmi.
 
Napriek zložitej situácii v klube a v tréningovom procese Janík všetkým ukázal, že právom patrí medzi svetovú špičku v tlaku na lavičke 
 
Franciszek Szabluk, hlavný organizátor a prezident Poľskej únií trojboju silowégo, osobne pozval už po štvrtý krát mladého Bardejovčana Janíka Velgosa na Medzinárodné Majstrovstvá Poľska, ktoré sa konali v ďalekom meste Zálesie.
 
Napriek zložitej situácii v klube a v tréningovom procese Janík všetkým ukázal, že právom patrí medzi svetovú špičku v tlaku na lavičke. Hneď pri prvom pokuse si dal naložiť základ 320 kg, ktoré s veľkým prehľadom zdvihol a na druhý pokus si dal naložiť 330 kg, ktoré boli zároveň v jeho dorasteneckej kategórii Svetovým rekordom. Za veľkého ticha v publiku, Janík túto váhu činky 330 kg prekonal, čo spustilo ohromný burácajúci potlesk publika a neopísateľné šťastie jeho tímu, ktorý ho sprevádza na všetkých súťažiach.
 
Výkonom 330 kg sa oficiálne zapísal v knihe Svetových rekordov, získal štvrtý titul Majstra Poľska a všetkým neprajníkom ukázal, aká je pravá tvár športu... ale to už je iný príbeh.
(18:46, red)
Diskusia
Pridať komentár