Najvyššie rezortné ocenenie pre Evu Kurnátovú, riaditeľku Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove

1480x
09. Apríl 2018
Najvyššie ocenenie
Ocenená riaditeľka E. Kurnátová 
 
Pri príležitosti Dňa učiteľov, 27. marca 2018, sa konalo pod záštitou Ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej slávnostné podujatie. Riaditeľke Spojenej školy na Štefánikovej ul. č. 64, RNDr. Eve Kurnátovej, PhD., bolo pri tejto príležitosti odovzdané najvyššie rezortné ocenenie za prínos v oblasti výchovy a vzdelávania v rámci rozvoja školstva.
 
RNDr. Eva Kurnátová, PhD. pracuje v školstve 35 rokov, z toho 27 na pozícii riaditeľky. Počas tohto obdobia preukázala rozsiahle manažérske a riadiace schopnosti. Od roku 1991 do roku 2007 bola riaditeľkou Stredného odborného učilištia poľnohospodárskeho, ktoré sa premenovalo v roku 2003 na Združenú strednú školu poľnohospodársku. Pri tejto škole vytvorila elokované pracovisko Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. V rokoch 2003-2007 bola členkou Vedeckej rady FAPZ SPU Nitra.
 
Pri príležitosti 40. výročia školy získala škola pod jej vedením Cenu primátora mesta za prípravu a výchovu stovky poľnohospodárskych odborníkov, ale aj za schopnosť flexibilne reagovať na zmenené podmienky a zaradiť sa k absolútnej špičke škôl podobného zamerania.
 
Fotogaléria z ocenenia:  
V rokoch 1992-2000 absolvovala odborné exkurzie a pobyty v zahraničí na školách podobného typu (Rakúsko, Švajčiarsko, Holandsko, USA, Kanada, Fínsko, Švédsko, Nemecko, Izrael, Egypt), ktoré boli prínosom pre rozvoj odborného vzdelávania.
 
Pani riaditeľka bola dlhodobo členkou komisie pre I. kvalifikačnú skúšku vymenovanou Agroinštitútom v Nitre.
 
Mnohé ocenenia
 
V roku 2007 v dôsledku racionalizácie škôl v meste Bardejov vznikla zlúčením dvoch odborných škôl Spojená škola, Štefánikova 64, Bardejov. Počas svojho pôsobenia ako riaditeľka školy získala tieto ocenenia: Ďakovný list za spoluprácu od podpredsedníčky vlády SR, Rezortné vyznamenanie Ministerstva pôdohospodárstva SR, Bronzovú medailu za celoživotnú prácu vo výchove a vzdelávaní mládeže, Zlatú plaketu Agroinštitútu Nitra, Pamätnú medailu za spoluprácu v oblasti vzdelávania od dekana FAPZ SPU Nitra, Cenu primátora mesta Bardejov za zásluhy o rozvoj mesta Bardejov a Cenu primátora mesta za úspechy a obnovu Spojenej školy na Štefánikovej ul. v Bardejove.
 
Škola počas jej vedenia prešla mnohými zmenami a premenami z tradičnej na modernú. Svoju funkciu plní maximálne zodpovedne a s veľkou oddanosťou voči povolaniu. Svojimi skúsenosťami, odborným profilom a morálnymi vlastnosťami vyvoláva prirodzený rešpekt a uznanie u kolegov, žiakov školy i u rodičov. V škole vytvára príjemné pracovné prostredie vďaka svojmu ľudskému prístupu, podporovaniu tvorivosti a posilňovaniu kolektívnosti. Škola sa tak stala kvalitnou, konkurencie schopnou a rozvíjajúcou sa inštitúciou.
 
Spolu s kolegami pani riaditeľke RNDr. Eve Kurnátovej, PhD. srdečne blahoželáme k významnému oceneniu a prajeme veľa ďalších pracovných úspechov.
(15:40, Mgr. L. Tulejová)
 
Diskusia
Pridať komentár