Málo škôl na okresnom basketbale základných škôl

832x
10. Apríl 2018
Štát dá na občerstvenie 23 centov
 
Mladých športových talentov ubúda, to potvrdili aj okresné majstrovstvá v basketbale základných škôl. V komfortnej školskej hale na Vinbargu sa zišlo len sedem škôl. Z mestských nečakane chýbali chlapci ZŠ B. Krpelca, z vidieckych sa už tradične prezentuje ZŠ v Hertníku.
 
V kategórií žiakov sa stretlo len šesť školských družstiev. O postup do finále domáci zo ZŠ Vinbarg vyhrali na ZŠ Pod Papierňou 18:1 a nad ZŠ na Wolkerovej 14:7.
 
Druhý finalista ZŠ na Komenského porazil ZŠ Pod Vinbargom 11:0 a ZŠ Hertník 11:5. Finálové zápasy: o 5.miesto ZŠ Hertník – ZŠ Pod Papierňou 18:2, o 3.miesto ZŠ na Wolkerovej – ZŠ Pod Vinbargom 16:11. O 1. miesto ZŠ Komenského – ZŠ Vinbarg 12:8.
 
Medzi dievčatami vyhrala ZŠ Pod Vinbargom, vo finále porazili ZŠ na Komenského 12:7. V stretnutí o 3.miesto ZŠ Vinbarg si poradila so ZŠ B. Krpelca 12:7.
 
Dvadsaťtri centov!
 
Takýto je prídel slovenskej vlády a jej Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu na účastníka pri podobných súťažiach. „Je dobré, že dostávame na žiaka tak málo. Aspoň v škole je poriadok po desiatových balíčkoch, či šupkách od banánov.“ To bol prvý komentár s dávkou čierneho humoru.
 
Optimisti navrhovali na 25 centov a pesimisti na rovných 20 centov. Aby sa to lepšie počítalo 
 
No v radoch učiteľov telesnej výchovy nechýbali aj ďalšie „rady“ kompetentným, ktoré by prospeli športovým aktivitám. „Bolo by dobré takúto sumu vylepšiť. Optimisti navrhovali na 25 centov a pesimisti na rovných 20 centov. Aby sa to lepšie počítalo.“
 
Azda najdôležitejšia bude administratíva. „Štyri papiere sme museli vypisovať za tých 23 centov. Ten papier a celé spracovanie je asi drahšie ako príspevok na žiaka.“ Komentár nie je potrebný. Urobí si ho každý rodič, učiteľ, tréner.
(10:39, šč) 
Diskusia
Pridať komentár