BESEDA: Už o necelé dva týždne čaká Bardejov zaujímavé podujatie, pomôcť môže každý

2325x
10. Apríl 2018
Beh za A(tra)ktívny Bardejov
 Všetko podstatné sa dozviete v besede
 
Aj tento rok sa môžu Bardejovčania tešiť na ďalší ročník Benefičného behu za A(tra)ktívny Bardejov. Podujatie sa uskutoční znova na Radničnom námestí, v nedeľu 22.4.2018 so začiatkom o 14.00 hod. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať do 20.4.
 
Benefičný Beh za A(tra)ktívny Bardejov začne svojimi sprievodnými aktivitami na Radničnom námestí. Samotný beh odštartuje už tradične o 15.00 hod. v štyroch kategóriách: ženy, muži, Hobby beh a Hlavný beh.
 
Novinkou bude Rodinný beh (50 m) pre rodičov s deťmi do 6 rokov, ktorý sa bude konať po dobehnutí bežcov hlavných kategórií tiež na Radničnom námestí. Registrácia na Rodinný beh bude s dobrovoľným štartovným priamo na mieste (na tento beh nie je nutné sa registrovať).
 
Po vyhlásení výsledkov behov bude všetkých prítomných čakať pestrá tombola.
 
Benefičný beh je súčasťou grantového programu Atraktívny Bardejov. V tomto programe komunitná nadácia podporuje aktívnych obyvateľov, ktorí chcú svojimi silami na báze dobrovoľníckej činnosti pomôcť rôznym spôsobom zatraktívniť život v Bardejove.
 
 
 
Stručná charakteristika projektov, ktoré môžete svojím štartovným podporiť:
 
Projekt č. 1 – ZBOROVSKÝ HRAD – ZAPOJENIE MIESTNYCH KOMUNÍT V ROKU 2018
Združenie na záchranu Zborovského hradu si dalo za cieľ opravu ďalšej časti hradobného múra aj predhradia a zapojiť do obnovy miestne komunity vo forme dobrovoľníckej pomoci. Výsledkom bude oprava hradobného múra v mieste turistickej trasy po hrade, okolo hradu a nad ohniskom. Rozpočet projektu: 2 000 eur.
 
Projekt č. 2 – KOBYLSKÍ OCHOTNÍCI S DIVADELNÝM PREDSTAVENÍM V ŠARIŠSKOM NÁREČÍ
Neformálna skupina divadelného ochotníckeho súboru „RADOSC“z Kobýl sa rozhodla pozdvihnúť kultúrny život v obci a povedomie jej obyvateľov o slovenských klasických autorov naštudovaním a následným divadelným prevedením novej hry s dedinskou tématikou v šarišskom nárečí. Rozpočet projektu je 1 280 eur.
 
Projekt č. 3 – VÍZIE PRE BAŠTU
Členovia Different – o.z. plánujú naďalej rozširovať aktivity kultúrno-komunitného centra Bašta. Za týmto účelom si dali za cieľ zorganizovať architektonický workshop, na ktorom v spolupráci so študentmi architektúry vytvoria návrhy na efektívne využitie niekoľkých podlaží. Výstupom bude architektonická štúdia, ktorá bude slúžiť na ďalšie úpravy priestorov Bašty. Rozpočet projektu je 1 475 eur.
(16:06, jj)
Diskusia
Pridať komentár