Futbalistky Bardejova už po tretíkrát postúpili do finále Slovenského pohára!

2160x
18. Apríl 2018
Čiastkový cieľ Bardejovčanky splnili, vo finále bude favoritom Slovan
 
Bardejovčanky (v modrom) postúpili do finále Slovenského pohára 
 
Futbalistky Partizána Bardejov, aktuálne majsterky Slovenska a dvojnásobné obhajkyne Slovenského pohára s prehľadom postúpili do tohtoročného pohárového finále, už tretíkrát v rade. Súperom do tretice bude bratislavský Slovan. Rozhodli o tom utorňajšie odvetné semifinálové zápasy.
 
Partizánky do neďalekého Prešova vycestovali po dobrej nálade, keď len dva dni pred tým jasne porazili v trinástom kole Spartak Myjavu na jej pôde. Prvý semifinálový zápas vyhrali ženy jasne 5:0, odveta tak bola už len formalitou.
 
Od úvodného hvizdu sa hralo iba na jednu bránu a to na tú prešovskú. Bardejovčanky sa do svojich súperiek zahryzli a presne vedeli, čo chcú hrať, nakoľko sa s Prešovom stretli v krátkom čase už tretí krát. Najprv v lige vyhrali 7:0, v prvom pohárovom zápase 5:0. V deviatej minúte rozhodca udelil dve žlté karty, domácej stopérke Žemberyovej a hosťujúcej stredopoliarke Lemešovej.
 
Všetky góly strelili hráčky v modrých dresoch
 
O päť minút sa skóre otváralo po prvýkrát, keď sa do streleckej listiny zapísala Bardejovčanka Havranová. V ďalšom priebehu pokračovala hra mačky s myšou, no Partizánky sa už nedokázali strelecky presadiť. Za pozornosť stojí správanie domáceho trénera Semančíka, ktorý duel opäť nezvládol po psychickej stránke a počas zápasu nešportovo nadával hosťujúcej lavičke i prítomným médiám.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu: 
 
Aj v druhom polčase pokračovala rovnaká hra ako v tom prvom. V sedemdesiatej minúte vypukla radosť na domácej striedačke, keď si vlastný gól strelila hosťujúca Gmitterová. O výhre mohla následne rozhodnúť Dimitrijević, no jej pokus skončil na konštrukcii brány. Záverečný tlak Bardejova vyústil vo víťazný gól v 87. minúte, keď sa po rohovom kope presadila dobre hrajúca Lemešová.
 
Bardejovčanky zvládli aj odvetný zápas a so skóre 7:1 postúpili do finále Slovenského pohára. To sa uskutoční prvého mája 2018 v Jaslovských Bohuniciach.
 
Povedali po zápase:
 
Domáci kormidelník Marek Semančík po prehratom zápase odmietol prítomným médiám poskytnúť pozápasový rozhovor a tak vám prinášame iba stanovisko hosťujúceho trénera Ľubomíra Čekana a koordinátora ženského futbalu v Bardejove Františka Kuľku.
 
Ľ. Čekan: „Výsledok bol tesný, ale do Prešova sme prišli s tým, že je to pohárový zápas, to znamená, že tu sa nerátajú jednotlivé zápasy, ale dvojzápas. Čiže prišli sme s tým, aby sme postúpili do finále Slovenského pohára a samozrejme bolo vidieť už aj na dievčatách, že odohrali v priebehu nejakých 10 dní siedmy zápas. Skôr sme to chceli uhrať tak, aby sme postúpili.
 
S hrou som spokojný, aj keď je to tesnejší výsledok, ale hru sme kontrolovali celý zápas, dievčatá predviedli peknú hru, myslím si, že dalo sa na to pozerať a jednoducho sme šťastní, že sme postúpili do finále. Súper nás neprekvapil, nevyužili sme svoje šance. Prvý zápas, keď sme hrali doma, tak sme svoje šance premenili, tu sme mali dostatok šancí, kde sme mohli prvý aj druhý polčas dať ďalšie dva, tri góly, no nedali sme. Pri jednom našom malom zaváhaní sme si dali vlastný gól. Takže súper nám ani gól nedal.
 
Po zápase je spokojnosť. Splnili sme maličký čiastkový cieľ, ktorý sme si dali pred začiatkom sezóny, že chceme postúpiť do finále Slovenského pohára a biť sa o to, aby sme to znovu obhájili. Čiže sme spokojní a budeme sa pripravovať na ďalšie zápasy.“
 
František Kuľka: „Tradičný súper z východu, ktorého som videl naživo v našom domácom ligovom a semifinálovom pohárovom zápase. V družstve Tatrana, ktorý sa cez zimu posilnil o niekoľko starších hráčok som očakával podstatne väčšiu kvalitu. Dá sa povedať, že herný prejav sa od jesene vôbec nezmenil.
 
Mňa osobne zaujala svojim potenciálom v hre hostí Diana Macková a Soňa Vranková. Je na škodu veci, že tréner prešovských dievčat nepreferuje futbalovejší prejav v zápasoch, nakoľko predpoklady dievčat tam jednoznačne sú a určite nie sú odkázané na odkopávanie lôpt bez medzihry.
 
Čo ale odporúčam fanúšikom ženského futbalu v Prešove je navštíviť zápasy žiačok Tatrana Prešov. Pod vedením trénera Petra Luptáka vyrastajú mladé nádeje, ktoré hrajú veľmi ľúbivý futbal založený na veľmi dobrej medzihre. Preto sa o ženský futbal a hlavne úspechy v ňom obávať netreba. Očakávam, že perfektná, cieľavedomá a hlavne systematická práca trénera Luptáka prinesie očakávané úspechy vo veľmi krátkom čase. Čo sa týka našich dievčat, vzhľadom na našu kvalitu podloženú nielen v zápasovom, ale aj tréningovom procese sa nič iné ako postup očakávať nedalo. Dievčatám aj touto cestou ďakujem za ich výkony.“
 
1. FC Tatran Prešov – Partizán Bardejov 1:2 (0:1)
Góly: 14. Havranová, 70. Gmitterová (vl.), 87. Lemešová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Gyomraiová – Vagaská, Havranová, Dimitrijević, Rosoľanková, Lemešová, Semanová, Gmitterová, Galarovičová, Hviščová (57. Vaľušová), Bochinová V druhom semifinálovom zápase vyhral Slovan Bratislava nad Myjavou 4:1. Keďže prvý zápas zvládol a vyhral ho 6:1, zaslúžene postúpil do finále.
(21:27, m)
František Kovaľ
19.04.2018 22:08
Oprava
Samozrejme v Bardejove v prvom zápase skakal ten presovsky trener do domacich po prehre. Suhlasim ze hracky presova zanho nemozu
Pravda
19.04.2018 14:15
Futbal
Hračky Prešova snažíve len tréner Sem-an-čík nestastie!
František Kovaľ
18.04.2018 23:19
Ach
:D :D :D BJ vraj skakal po zapase do domacich :D
Juraj F
18.04.2018 22:10
Hanba
Bol som na zápase a ako fanúšik Tatrana sa hanbim za tohoto človeka na lavíčke 1. FC.
Pridať komentár