Horúca aktualita: R. Kuźma už nie je trénerom Bardejova

2169x
21. Apríl 2018
Bardejov bez hlavného trénera
R. Kuźma vydržal v Bardejove necelý rok 
 
V piatok 20.4.2018 sa vedenie futbalového klubu Partizán Bardejov dohodlo na ukončení spolupráce s hlavným trénerom A tímu Ryszardom Kuźmom.
 
„Trénerovi ďakujeme za doterajšiu prácu pri našom “A” mužstve a prajeme mu veľa úspechov. Dnešný zápas proti Žiline “B” povedú jeho doterajší asistenti: Pavol Piršč, Juraj Čobej a Alexander Tyč,“ uvádza web Partizána Bardejov.
 
Poliak Ryszard Kuźma na trénerskej stoličke nahradil Jozefa Kukulského v júni 2017. Pri družstve Partizána nevydržal ani rok.
 
Ryszard Kuźma sa narodil v roku 1962 v meste Sieteszy. Počas aktívnej kariéry pôsobil v Stal Rzeszów, na pozícii záložníka. Počas štúdií vo Varšave obliekal dres domáceho klubu. Po skončení aktívnej hráčskej kariéry v Rzeszówe sa vydal na tú trénerskú, kde začínal práve v tomto klube. Nasledovali zastávky v Lubline, Poznani, Nowom Saczi, Tarnobrzegu, Legici a Stalowej Woli. Bardejov bola vôbec prvá zahraničná zastávka.
 
„Som jedným z prvých poľských trénerov, ktorý pôsobia na Slovensku. Aj keď susedíme, stále chodili skôr Slováci do Poľska. Dostal som sa do Bardejova, zomlelo sa to všetko veľmi rýchlo. Je to však moja práca a vydám zo seba to najlepšie. Všade, kde som pracoval, boli tam hráči zo Slovenska. Charakterizovali sa poctivosťou, dobre sa s nimi vždy pracovalo. Robil som napr. s Jánom Zápotokom. Taktiež som proti slovenským družstvám odohral niekoľko zápasov. Približný prehľad o futbale na Slovensku mám,“ pre portál ahojbardejov.sk uviedol ešte pred prvým tréningom v novom pôsobisku.
 
Partizán Bardejov pred zápasom 25. kola okupuje až jedenáste miesto, keď na svojom konte má 29 bodov za osem výher, päť remíz a desať prehier.
 
Už dnes (sobota, 21.4.2018) sa od 17.00 hod. predstaví na domácom ihrisku proti béčku Žiliny.
(11:55, red)
Diskusia
Pridať komentár