Basketbalistky v 1. lige vyhrali v Žiline

716x
23. Apríl 2018
Aj bez Kuhajdíkovej, výborná Čupová
 
Druhá najvyššia celoštátna basketbalová liga žien je pred skončením. Zostava zohrať ešte tri zápasy. Bardejovčanky sa vytrápili na výhru pod Dubňom, no pod Čebráťom na Liptove už nestačili. V ostatnom dvojzápase na výjazde dievčatá BKM vyhrali v Žiline 59:52 a prehrali v Ružomberku 42:78.
 
V Žiline zverenkyne trénera Pavla Pekára do polčasu nepôsobili dobrým dojmom a prehrávali 32:22.
 
„Doma sme ich porazili a chceli sme vyhrať na ich palubovke. Bol to veľmi ťažký zápas. Prispeli k tomu aj rozhodcovia, ktorí dovolili tvrdú hru na hranici pravidiel. Bolo to na obidvoch stranách. Polčas sme prehrali o desať bodov. Trápilo nás zakončovanie, stratili aspoň pätnásť lôpt.
 
Dôležitý bol záver, v ktorom sme hrali rozumnejšie ako domáce  
No za druhý si zaslúžia pochvalu. Po necelých dvoch minútach to bolo už len o dva body. Išli sme aj do vedenia, ale rozdielom koša sme sa naťahovali. Dôležitý bol záver, v ktorom sme hrali rozumnejšie ako domáce. Neboli sme kompletní. Chýbala Aďa Kuhajdíková a Lívia Pekárová po zranení už do konca sezóny si nezahrá. Zabojovali ako kolektív. Šestica odohrala zápas a každá dala skoro desať bodov. Pod košmi bola dominantná Sára Čupová, bola úspešná pri mnohých doskokoch.“
 
V Ružomberku dali domácim v slávnej Koniarni do prestávky len 14 bodov. Pekár to vysvetľuje chybami, no pochválil mladé hráčky.
 
„Prehrávali sme o 36 bodov, a takýto rozdiel zostal až do konca. Aj keď po prestávke to bolo opäť lepšie, doplatili sme na množstvo chýb v úvode. V základnej zostave nastupovali Biľová, Pekárová, Ratvajská, Čupová, Stachurová. Dobrým výkonom sa predstavili mladé Fellegiová, Lizáková a Kundrátová. Isté už je, že skončíme na desiatom mieste.“
(15:03, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár