Vynikajúca Kravcová na Majstrovstvách Slovenska a ukončenie lyžiarskej sezóny

2590x
25. Apríl 2018
Ukončenie lyžiarskej sezóny klubu LK START BARDEJOV
1. miesto Tezeza Jančová, 2. miesto Kristína Saalová, 3. miesto Terézia Kravcová na Majstrovstvách Slovenska 
 
So stúpajúcou teplotou a roztopeným snehom ukončili svoju, pomerne dlhú, sezónu zjazdoví lyžiari bardejovského klubu LK Štart Bardejov. Sezóna 2017/2018 bola pomerne dlhá, keďže začala už 20. januára prvým kolom Východoslovenskej lyžiarskej ligy a skončila Národnými Majstrovstvami dospelých a juniorov vo Vrátnej.
 
Hlavný program pretekárov tvorilo spolu 6 kôl Východoslovenskej lyžiarskej ligy v obrovskom slalome. Všetko odštartovalo v polovici januára v Lyžiarskom stredisku Deny – Bachledova Dolina, nasledoval pretek v Mlynky – Ski centrum Gugel, Poráč - Brodok, opäť Mlynky – Ski centrum Gugel, Kubašok – Spišske Bystré a záver ligy sa konal v Ski Tatry – Nova Lopušná dolina. V každom kole súťažiaci zbierali body, ktoré sa im započítali do konečného poradia. Dobrou správou je, že Bardejov mal zastúpenie skoro v každej kategórii.
 
V tejto sezóne sa naším jazdcom podľa započítaných bodov darilo nasledovne:
Superbaby - Šimcová Sárka a Štaffen Oliver bez poradia
Mladší predžiaci - Štaffen Jakub 112 bodov, 16. miesto
Starší predžiaci - Blažejčík Marek 100 bodov, 13. miesto
Staršie predžiačky - Gurská Stanka 46 bodov, 25. miesto
Mladšie žiačky - Kavuľová Sofia 176 bodov, 8. miesto
Staršie žiačky - Blažejčíková Viktória 200 bodov, 5. miesto
Juniori - Gurský Ján 108 bodov, 13. miesto
Juniorky - Kravcová Terézia 230 bodov, 4. miesto
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Obrovské prekvapenie 
 
Okrem tejto súťaže sa Terézia Kravcová zúčastnila začiatkom februára na medzinárodných pretekoch v obrovskom slalome v poľskom Lyžiarskom stredisku Krynica, kde obsadila 14. miesto. Následne pretekala na Zimnej univerziáde Slovenska vo Vyšnej Boci, kde skončila na vynikajúcom 2. mieste. Samotným vrcholom sezóny boli pre Terezku Majstrovstvá Slovenska v zjazdovom lyžovaní dospelých a juniorov spojené s FIS pretekmi o Cenu Malej Fatry, ktoré sa konali na konci marca.
 
Aj napriek tomu, že nemala pred samotnou súťažou v obrovskom slalome vysoké ciele, pretek sa vyvinul v obrovské prekvapenie. Po dvoch solídnych jazdách sa vyhupla na celkové 3. miesto medzi ženami. Okrem trénera ostala prekvapená aj samotná pretekárka: „To čo sa udialo na Majstrovstvách Slovenskej republiky vo Vrátnej asi nikto nečakal. Aspoň ja určite nie. 3. miesto v ženskej kategórii a 2. miesto v juniorskej kategórii U21. Stále neviem uveriť, že sa to ozaj stalo.“
 
Terézia Kravcová na trati obrovského slalomu 
 
Veď úspech takýchto rozmerov sa bardejovským zjazdárom už dlho nepodaril. Na tomto mieste je dôležite spomenúť a poďakovať tým, ktorí prispeli k úspechom našich lyžiarov. Lyžiarske stredisko Ski/Sun Area Makovica, ktoré zabezpečilo skvelé podmienky na trénovanie počas celej sezóny, ďalej je to dlhoročný tréner, Milan Kravec, ktorý kvalitnou prípravou a tréningami viedol zverencov počas celej sezónny.
 
Takisto sú to rodičia, ktorí obetujú svoj voľný čas, aby sa ich ratolesti mohli venovať tomuto, v poslednej dobe čoraz viac, obľúbenému športu. Najlepšie by to mohli zhrnúť slova čerstvej bronzovej medailistky: „Vďaka Bohu za dar - talent, ktorý som dostala, a rodičom, že ho so mnou tak neúnavne a trpezlivo rozvíjali celé roky. Vkladali do mňa energiu, peniaze a množstvo času, nevediac, že sa raz niečo také podarí.“
 
Momentálne sú lyže navoskované a starostlivo odložené na mieste, kde si budú musieť počkať na sezónu 2018/2019. Bude budúca sezóna minimálne tak úspešná ako bola táto? Nechajme sa prekvapiť, ale každopádne už teraz sa na ňu tešíme.
(20:15, T. Kravec, foto: P. Minár)
 
Diskusia
Pridať komentár