Bardejovčanky prehrali po 589 dňoch, Slovenský pohár tretíkrát v rade nezískali

2679x
02. Máj 2018
Finále pohára Bardejovu nevyšlo, rozhodnuté bolo už po polhodine
Bardejovčankám finálový zápas nevyšiel 
 
V Jaslovských Bohuniciach sa v utorok prvého mája uskutočnilo vyvrcholenie Slovenského pohára vo futbale žien. Do finále sa dostali dva najlepšie celky na Slovensku, Partizán Bardejov a Slovan Bratislava. Už tretí rok po sebe sa vo finále stretli rovnakí súperi, v oboch doterajších dueloch pohár nad hlavu po záverečnom hvizde zdvihli futbalistky z Horného Šariša.
 
Do dejiska finálového zápasu prišli aj stovky fanúšikov z Bardejova a dievčatám v bielo-modrých dresoch vytvorili búrlivé domáce prostredie.
 
Nevydarený úvod zápasu 
 
V úvode stretnutia sa hral vyrovnaný zápas, no v desiatej minúte Kaláberová po odrazenej lopte prekonala brankárku Partizána Gyomraiovú a Bratislavčanky sa ujali vedenia. Inkasovaný gól hostky z Bardejova zaskočil a v ďalších minútach hrali až príliš zakríknuto. Vyrovnať mohla v 23. minúte Mikolajová, no jej nebezpečná strela takmer z polovice ihriska skončila tesne nad bránou Rezekovej.
 
Takúto úžasnú atmosféru vytvorili priaznivci Bardejova vo finálovom zápase Slovenského pohára
 
V dvadsiatej siedmej minúte domáce Slovanistky vyštartovali do protiútoku a najlepšia hráčka v úvodnej polhodine, exbardejovčanka Šurnovská, prekonala obranu východniarok druhýkrát. Druhý gól upokojil belasé ženy a tie Partizánky nepúšťali do vyloženejších šancí. Prvý polčas skončil zaslúženou výhrou Slovana 2:0. 
 
V druhom polčase súpera viackrát zatlačili, no gól nedali 
 
Po zmene strán sa obraz hry zmenil, Bardejovčanky sa odhodlali výsledok zmeniť a priblížiť sa k triumfu a k zisku pohára. Čoraz častejšie sa hralo na strane domácich, no obrana Slovana fungovala veľmi spoľahlivo. S pribúdajúcimi minútami sa domáce čoraz viac a viac bránili, no Bardejovčankám sa už nepodarilo skórovať a tak iba po dvoch nadstavených minútach sa mohli tešiť zo zisku Slovenského pohára. Partizánky tretí triumf v rade nezopakovali.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
„V zápase sa potvrdilo to, že sú to dve najlepšie družstvá na Slovensku. Zápas bol vyrovnaný. My sme nezachytili úvod. Mali sme trochu problém aj s terénom, lebo sme hrali prvý majstrovský zápas na trávnatej ploche. Ale myslím si, že to bolo vyrovnané, vyhral ten lepší a musíme sa snažiť, aby sme to teraz zvládli v lige,“ povedal tréner Bardejova Ľubomír Čekan a pokračoval.
 
„Slovan nás dobre pokrýval. Pokryl Majku Mikolajovú a v útoku máme hráčku Stelku Semanovú, ktorá mala ešte len 17 rokov a pre ňu to bol prvý taký dôležitý zápas. Síce sa snažila, ale skúsenosti jej určite chýbali.“
 
Motivácia je stále, nie len po tejto prehre. Hovorí sa, že sa rozhodne v poslednom kole, ale sú ešte ďalšie kolá, sú tu ďalšie družstvá. Môžeme my zakopnúť, môže zakopnúť aj Slovan. Bol by som najradšej, keby už bolo rozhodnuté, keď pôjdeme na Slovan 
 
Bardejovčanky síce finále prehrali, no šancu na odplatu budú mať zrejme v poslednom ligovom zápase, keď práve v Bratislave sa bude rozhodovať o zisku majstrovského titulu.
 
„Motivácia je stále, nie len po tejto prehre. Hovorí sa, že sa rozhodne v poslednom kole, ale sú ešte ďalšie kolá, sú tu ďalšie družstvá. Môžeme my zakopnúť, môže zakopnúť aj Slovan. Bol by som najradšej, keby už bolo rozhodnuté, keď pôjdeme na Slovan.“
 
Dopredu Partizánky hnali aj výborní fanúšikovia, ktorí merali dlhú cestu na západ Slovenska. „Ďakujeme nášmu fanklubu, pretože sa vytvorila eufória ženského futbalu v Bardejove a títo chlapci vždy, keď je nejaký dôležitý zápas cestujú s nami, čiže naozaj klobúk dole, že merali takú cestu a povzbudzovali nás celý čas, aj keď sa nám nedarilo,“ dodal Čekan.
 
Naposledy prehrali takmer pred dvoma rokmi 
 
Koordinátor ženského futbalu v Bardejove František Kuľka po prehratom finále uviedol. „Neúspech či prehru berieme ako fakt. Neprifarbujeme ho zbytočne emóciami, práve naopak. Tu vynikajúco poslúži čistý rozum, ktorý nám pomôže analyzovať príčiny neúspechu a vytvoriť si stratégiu pre budúce zápasy s týmto súperom. Je len na škodu, že sa v súčasnom formáte ligy nestretávame so Slovanom viackrát, tak ako je to napríklad v Čechách, kde sa o titule po základnej časti rozhoduje ešte medzi najlepšími v nadstavbe."
 
Kapitánka V. Galarovičová prebrala pohár za druhé miesto 
 
F. Kuľka ďalej povedal: "Za ten krátky štvorročný čas, čo pôsobím pri vrcholovom ženskom futbale ma futbal naučil, že naše prehry treba brať vždy s nadhľadom. Ak nerátam včerajšiu prehru, tak naša posledná prehra v súťažných zápasoch našej 1. ligy a Slovenského pohára žien sa datuje k dátumu 19.9.2016. Prešlo 589 dní a my sme znova prehrali.
 
Veľké ďakujem patrí našim verným fanúšikom, ktorí merali dlhú cestu z východu, aby boli s nami. Ich podporu si veľmi vážime 
 
V zápase dvoch rozdielnych polčasov sme pre naše víťazstvo neurobili toľko, čo náš súper a preto je jeho víťazstvo zaslúžené. Každý neúspech, než sa udeje v akejkoľvek oblasti nášho života, je len na prospech. Záleží len na tom, ako sa k svojej prehre postavíme a aké ponaučenie si z nej zoberieme pre naše ďalšie napredovanie. Len vtedy tá prehra bude mať zmysel.
 
V mene svojom ako aj mojich kolegov a našich dievčat sa chceme poďakovať SFZ za vytvorenie dôstojných podmienok pre uskutočnenie finále SP žien v Jaslovských Bohuniciach. Osobne chcem spomenúť Natáliu Látal – Mackovičovú, Miriam Matulovú a samozrejme Denisu Plesnivú a ich spolupracovníkov. Veľké ďakujem patrí našim verným fanúšikom, ktorí merali dlhú cestu z východu, aby boli s nami. Ich podporu si veľmi vážime.“
 
Bude to o Slovane a o Partizáne  
 
Tréner Slovana Martin Masaryk bol po zápase spokojný. „Chceme pokračovať vo svojej tvrdej robote. Dnes si to treba užiť a zajtra už musíme tvrdo pracovať a ešte je pred nami jeden cieľ túto sezónu, takže dnes pekné oslavy a zajtra poctivá tvrdá robota. V zimnom prípravnom období sme zmenili určité prvky v našej hre, v našom systéme a chceme sa prezentovať od prvej minúty svojou hrou, to čo v tréningovom procese cvičíme, čo do dievčat vštiepime, to naše DNA, tak chceme hrať, tak sa chceme presadzovať od prvej minúty do deväťdesiatej a vôbec sme sa nepozerali, kto proti nám hrá.
 
Momentálne nám výsledky ukazujú, že sme na dobrej ceste, lebo sme vyradili Myjavu dominantným rozdielom, v lige sme vyhrali so Žilinou, čo bol ťažký súper. Zvládame tie zápasy. Takže verím, že sme sa vybrali dobrou cestou a že budeme takto pokračovať ďalej.“
 
Víťazstvo bude pozitívnou vzpruhou pred ligovými zápasmi, hlavne pred posledným kolom, kedy sa očakáva priamy súboj o titul.
 
Určite to bude o nás a o Bardejove, ale v sobotu nás čaká veľmi dôležitý zápas a ten chceme zvládnuť a potom uvidíme, čo bude ďalej 
 
„Bude to veľmi ťažký posledný zápas, ale pred nami sú ešte tri zápasy. V piatok cestujeme do Michaloviec, kde v sobotu odohráme zápas. Nepozeráme sa na tabuľku. Proste chceme hrať zápas, chceme vyhrať každý zápas. Určite to bude o nás a o Bardejove, ale v sobotu nás čaká veľmi dôležitý zápas a ten chceme zvládnuť a potom uvidíme, čo bude ďalej,“ dodal M. Masaryk.
 
ŠK Slovan Bratislava ženy – Partizán Bardejov 2:0 (2:0)
Góly: 10. Kaláberová, 27. Šurnovská
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Gyomraiová – Vagaská, Havranová, Dimitrijević, Rosoľanková (58. Hviščová), Lemešová (75. Vaľušová),Bochinová (29. Tejová), Gmitterová, Galarovičová, Mikolajová, Semanová
(18:08, j, pk)
 
Inga
03.05.2018 17:41
NAJLEPŠIE
Najlepšie futbalistky na Slovensku sú ženy z Bardejova :) Ste najlepšie a držíme vám palce v ďalších zápasoch
Janko
03.05.2018 11:02
STE SUPER
Baby nevadí, aj tak ste na Slovensku najlepšie :)
Pridať komentár