Na toto dievča môžu byť Bardejovčania veľmi hrdí! Slávka dostala všetkých do vytrženia

4087x
05. Máj 2018
Slávka Tkáčová na premiérovom turné aj v Bardejove
Reportáž 
 
Koncom apríla sa v kultúrno-komunitnom centre Bašta uskutočnil koncert skvelej speváčky Slávky Tkáčovej. V rámci svojho akustického turné sa zastavila aj v rodnom Bardejove. Na každom zo svojich šiestich koncertov ju sprevádzal hudobný hosť. V Bardejove to bol James Evans.
 
Na koncerte zazneli prevažne Slávkine autorské skladby. Do Bardejova priniesla poriadny nával pozitívnej energie a v závere koncertu získala zaslúžene standingovation. Pre Slávku Tkáčovú ide o prvé takéto turné a s jeho priebehom je nadmieru spokojná.
 
„Je to moje prvé turné a je to pre mňa nepoznaný pocit, ale je to super. Aj ľudia, s ktorými sme sa zatiaľ stretli, sú super. Boli sme v Považskej Bystrici, Trstenej a teraz v Bardejove a všetci, čo tam boli, vytvorili úžasnú atmosféru, takže sa mi spievalo veľmi dobre na všetkých miestach.“
 
Fotogaléria: 
Nakoľko Slávka pochádza z Bardejova, koncert doma bol pre ňu špeciálny. „V Bardejove to bolo pre mňa špeciálne, lebo to bolo doma, bolo to moje mesto, kde som sa narodila a boli tu ľudia, ktorých poznám odmalička, niektorých som nepoznala vôbec a s niektorými mám veľmi dobrý vzťah. Bolo to také domáce,  cítila som sa ako doma,“ dodala.
 
Do Bašty si cestu našlo okolo 130 ľudí, čo pre Slávku a jej kapelu bolo veľmi milým prekvapením. Najbližšie ju čakajú ďalšie koncerty a festivaly. Slávka Tkáčová odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2013, keď sa stala víťazkou celoslovenského súťažného projektu Gospeltalent. V decembri 2016 vydala svoj prvý album Je čas.
 
Na popscénu prináša melodické piesne s prevládajúcim akustickým zvukom a klavírom ako dominantným nástrojom, ktorý sviežo dopĺňajú gitarové skladby.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(20:11, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár