Bardejovské ženy a juniorky zdolali Nitru rozdielom triedy

2026x
07. Máj 2018
Partizán znova víťazne 
V súboji líderka Bardejova Diana Lemešová (v tmavo-modrom) 
 
Pätnáste kolo prvej futbalovej ligy žien prinieslo súperenie medzi domácim Partizánom Bardejov a hosťujúcou Nitrou. Favoritkami v dueli boli Hornošarišanky, no tie mali v nohách ťažký finálový zápas Slovenského pohára. Bardejovčanky nastúpili v oklieštenej zostave, keď zo základnej zostavy pre zranenia chýbala Dimitrijević, Semanová či Bochinová a Mazurová.
 
V úvode sa oba celky oťukávali, no postupne iniciatívu prevzali domáce futbalistky. V 27. minúte prišla o loptu Hviščová, čo využili hostky a po niekoľkých prihrávkach pred pokutovým územím sa na brankárku Bardejova rútila Pelikánová, ktorá dokázala skórovať a otvorila skóre stretnutia.
 
V závere polčasu bola faulovaná prenikajúca Havranová a Mikolajová z penalty vyrovnala. Polčas tak skončil výsledkom 1:1, i keď domáce trafili dvakrát konštrukciu brány.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Po zmene strán domáce svoje súperky pritlačili, no na gól museli počkať do 65. minúty, keď sa opäť strelecky zaskvela Mikolajová. O deväť minút pridala aj svoj tretí gól a definitívne rozhodla o víťazovi. Šesť minút pred záverečným hvizdom sa do streleckej listiny zapísala aj mladá Vaľušová a tak Bardejov zdolal Nitru jasne 4:1.
 
Vypadli nám ďalšie tri hráčky a aj keď sa zápas nevyvíjal v náš prospech, našli ešte morálne sily a jednoducho duel doviedli do víťazného konca 
 
Tréner Ľubomír Čekan po zápase poďakoval dievčatám za bojovnosť. „V prvom rade chcem poďakovať dievčatám za dnešný výkon, lebo naozaj po náročnom finále Slovenského pohára mali málo času na oddych. Vypadli nám ďalšie tri hráčky a aj keď sa zápas nevyvíjal v náš prospech, našli ešte morálne sily a jednoducho duel doviedli do víťazného konca.“
 
v utorok 8.5.2018 od 12.00 hod. bude Bardejov hostiť celok NMŠK Bratislava. „Znova to bude náročné, pretože súper mal dostatok oddychu a má menej zápasov v nohách. Verím, že sa dáme dokopy, zregenerujeme a duel dotiahneme do víťazného konca,“ pokračoval Čekan.
 
Partizán Bardejov – FC Nitra 4:1 (1:1)
Góly: 45., 65. a 74. Mikolajová (prvý z pen.), 84. Vaľušová – 27. Pelikánová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Gyomraiová – Rosoľanková, Gmitterová, Vagaská, Hviščová, Tejová, Galarovičová, Mikolajová, Havranová, Lemešová, Vaľušová

Tabuľka

Po ženách na trávnik vybehli juniorky. Medzi pätnástou a osemnástou minútou zahviezdila šikovná Hronecová a poslala Partizán do dvojgólového vedenia. Po zmene strán v 50. minúte tretí gól pridala Iglódyová a spečatila výhru Bardejova. 
 
Videozostrih zo zápasu junioriek
 
Partizán Bardejov – FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly: 15. a 18. Hronecová, 50. Iglódyová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Mochnacká – Maliňaková (58. Belišová), Mattová, Džundová, Bereščáková, Vasiľková (74. Valancová), Čornaničová, Hronecová (79. Gombitová), Iglódyová, Kačmárová, Jackovičová (67. Fecková)

Tabuľka

 
(19:10, j, pk, video: youtube, M. Poníková)
Diskusia
Pridať komentár