Slávnostne otvorili zrekonštruovanú cestu medzi Bardejovom a Prešovom

6265x
11. Máj 2018
Kraj zmodernizuje cesty v pohraničí za viac ako 14 miliónov eur
 
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja odovzdala do užívania zrekonštruované úseky ciest v rámci projektu Modernizácia cestného spojenia Prešov – Bardejov – Gorlice.
 
Iniciatíva, podporená z Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 -2020 sumou takmer 3,5 miliónov eur, má prispieť k zlepšeniu dopravy a zvýšeniu bezpečnosti ciest v pohraničí.
 
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) ako projektový partner reagovala na výzvu vyhlásenú ešte v januári 2016 predložením žiadosti o poskytnutie finančného príspevku spolu s vedúcim partnerom projektu Malopoľským vojvodstvom. Celková výška poskytnutých finančných prostriedkov predstavuje čiastku vyše 7 miliónov eur.
 
Na slovenskej strane sa pritom preinvestovalo približne 3,5 milióna eur, pričom 10% bolo financovaných zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a 5% zo zdrojov Prešovského samosprávneho kraja. Realizáciou projektu sa sledovalo posilnenie regionálnej mobility prepojením dopravných uzlov s infraštruktúrou tzv. medzinárodného koridoru TEN-T. Zhotoviteľom stavebných prác sa po verejnom obstarávaní stala EUROVIA SK, a.s.
 
V rekonštrukcii tejto cesty budeme pokračovať aj naďalej v úseku Kapušany – Tulčík – Demjata a Janovce – Kľušov 
 
V rámci projektu došlo k modernizácii 8,606 km ciest na troch stavebných objektoch Raslavice – Janovce v dĺžke 5,023 km, Kľušov - Bardejov v dĺžke 1,933 km a Regetovka – Becherov v dĺžke 1,65 km a k rozsiahlej rekonštrukcií 2 mostných objektov. Práce na úsekoch sú ukončené a momentálne prebieha preberacie konanie.
 
„Na túto stavbu sme mimoriadne hrdí. Začali sme s rekonštrukciou cesty II/545 ako spojnice krajského mesta Prešov a okresného mesta Bardejov, ktorá bola v zlom stavebno-technickom stave. V rekonštrukcii tejto cesty budeme pokračovať aj naďalej v úseku Kapušany – Tulčík – Demjata a Janovce – Kľušov,“ informoval Peter Kočiško, riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja.
(11:01, D. Jeleňová)
Jaja
12.05.2018 10:48
Cesta 2
Ja: No som zvedavá na tie štrajky......
Ja
11.05.2018 21:01
Cesta
Obchádza nebude bude sa musieť opraviť cesta Hertník Osikov až Raslavice inak sa počas obchádzky bude musieť štrajkovať keď zatvoria Janovce Kľušov a aby sa nezabudlo aj cesta Hertník Bardejov
Marián
11.05.2018 18:18
Bardejow
Bolo by potrebné celý okres Bardejow a hlavne cesty ktoré sú fakt v dezolatnom a zlom stave
Jozef
11.05.2018 15:54
Cesty
Dobrý deň chcem sa spýtať kedy bude zrekonštruovaná cesta z Raslavic cez Hertnik do Bardejova je v dost zlom stave vďaka "opravy " cesty Jánovce-Raslavice Ďakujeme za rozbité cesty
Boki
11.05.2018 12:26
Cesta
Konečne!!! Veď to je nenormálne aké cesty sú v Bardejove! Tankodrom slabé slovo. Verím že nový župan Majerský dá cesty dokopy v celom kraji
Pridať komentár