Praktické maturitné skúšky na Súkromnej strednej odbornej škole

3071x
12. Máj 2018
Odprezentovali sa aj priamo na námestí 
Reportáž 
 
Záver apríla sa na Súkromnej strednej odbornej škole v Bardejove niesol v duchu odbornosti, vedomosti a zručnosti. Študentky z maturitného odboru kozmetička a vizážistka absolvovali praktické maturitné skúšky. Predviedli na nich, čo sa počas štyroch rokov svojho štúdia naučili.
 
Úlohou kozmetičiek a vizážistiek bolo predviesť odborné kompletné kozmetické ošetrenie pleti, ako aj navrhnúť celkovú vizáž podľa vyžrebovanej témy. Prejaviť svoju fantáziu a šikovnosť mohli pri svadobnom, večernom, extravagantnom a fantazíjnom líčení.
 
Témy boli rôznorodé: Nevesta, Ples v opere, Tradičný folklór v netradičnom prevedení, Bábika či Štyri ročné obdobia. Výsledok prác trinástich maturantiek hovoril sám za seba.
 
Pozrite si fotogalériu: 
Každá si musela vybrať svoju modelku, ktorá musela spĺňať určité kritériá. Na kozmetické ošetrenie mohli mať študentky jednu modelku a na líčenie druhú. Všetky svoje úlohy splnili a prvú časť maturít zvládli.
 
Študentky sa v škole naučia všetko, od povrchového čistenia pleti, hĺbkového čistenia pleti, cez kozmetické masáže, klasické i špeciálne, úpravu a farbenie obočia, rias, depilácie, líčenie či už na klasické príležitosti, večerné, svadobné alebo fantazijné líčenie, ktoré sa dá využiť pri rôznych extravagantných príležitostiach alebo pri prehliadkach.
(15:27, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár