Štyri svetové rekordy pre Bardejov

2434x
12. Máj 2018
Výborná reprezentácia Bardejova
Janík Velgos na prvom mieste 
 
V apríli sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v silovom trojboji – powerliftingu v Nových Zámkoch, kde hlavným organizátorom bol Ján Orosz a jeho klub Bull-Strong team Zemné, spoločne so Slovenskou asociáciou silového trojboja, mestom Nové Zámky, pod záštitou primátora Otokara Kleina.
 
Majstrovstvá boli zorganizované na veľmi vysokej technickej, športovej a priateľskej úrovni. Zúčastnilo sa ich 190 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Srbska, Rumunska a Ukrajiny.
 
Za účasti prezidenta svetovej federácie GPC Lee Marshalla z Anglicka, Európskeho viceprezidenta GPC Libora Hurdalka z Čiech a prezidenta svetovej federácie WUAP Rudolfa Sisku, sa Majstrovstvá Slovenska stali pretekom, kde sa mohli prekonávať európske a svetové rekordy.
 
Zároveň boli nominačným pretekom pre Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá sveta.
 
Bardejov reprezentoval ako jediný pretekár Janík Velgos. Mladému Bardejovčanovi sa podarilo hneď na začiatku sezóny upraviť slovenské, európske a svetové rekordy v silovom trojboji.
 
Janíkov výkon sa stal historickým, keďže súčtom troch disciplín prekonal hranicu 930 kg (drep – 360 kg, tlak – 320 kg, mŕtvy ťah – 250 kg), všetko svetové rekordy!
 
Stal sa tak po štvrtý krát Majstrom Slovenska a štvrtý krát Absolútnym víťazom, bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára. Janík Velgos je prvým šestnásťročným dorastencom na svete, ktorý dosiahol takýto súčet výkonov, ktoré ho zaraďujú medzi svetovú špičku mužov v silovom trojboji na celom svete.
(19:33, rek) 
Diskusia
Pridať komentár