Premiérový turnaj v nohejbale zaujal, vyhral Zborov

1485x
31. Máj 2018
Štyri družstvá z okresu a Zborov vyhral
Finalisti turnaja, vľavo Svit, vpravo Zborov 
 
Za účasti dvanásť družstiev si Pohár primátora odniesli do Zborova, ktorých už tradične posilňuje dvojica majstrov sveta z Košíc. Aktívni sú aj v Kružlove, Bardejovskej Novej Vsi a Svidníku. Usporiadateľom bol Nohejbalový amatérsky klub Vinbarg.
 
Premiéra sa vydarila Za podpory mesta a sponzorov v rámci legendárnej „777“ Ján Mojdis, jeden z organizátorov a hráčov, netajil spokojnosť.
 
„Zahrali si tu výrazné osobností slovenského i československého nohejbalu a prvoligoví hráči. Z nášho okresu tu boli štyri družstvá. Sľubujeme si propagáciu, veríme, že sme založili tradíciu. Mala by to byť príležitosť aj pre mladších, ktorí sa tomuto športu venujú. Očakávali sme, že s Pochom, Berežňaninom a Šestákom sa presadíme v skupine. Ani jeden zo štyroch zápasov sme neprehrali, aj tak sme skončili pod čiarou na piatom mieste.“
 
Aj keď roky pribúdajú, hra dvoch majstrov sveta v drese Zborova zaujala. Ladislav Ivanecký písal históriu nohejbalu aj vo federálnej spoločnej republike.
 
„S Lacom Bertkom som začínal kariéru v Nižnej Kamenici ako chlapci na dedine. Pokračovali sme hrať za Dopravný podnik mesta Košíc ligu. Na prelome rokov 1980, 1990 sme hrali za reprezentáciu ČSR a Slovenska. Boli sme amatéri, ktorí sa športu venovali po práci. Zo zbierky stoja za zmienku najcennejšie. Dvakrát sme vyhrali ME a dvakrát majstrovstvá sveta. Bolo aj mnoho turnajov v Európe i zámorí. Dnes sme hrali so svojimi kamarátmi za Zborov. Mňa to stále baví, ale už to nie je také hladké. Efektom športu sú silné priateľstvá a vzťahy aj s Jánom a Mirom Balonom.“
 
Mladší z rodiny Miroslav Balon po víťaznom finálovom zápase so Svitom bol natešený. „Bola tu výborná športová úroveň. Šampióni a kopa prvoligistov predviedla mnohé veci zo svojho majstrovstvá. Ivanecký a Bertko v našom tíme sú prínosom. Sú to fantastickí ľudia, spolupracujeme už šesť rokov, je pre nás česť hrať s nimi. Ak budeme mať takú podporu od mesta a sponzorov ako teraz, určite budeme radi v tom pokračovať.“
 
Z dvoch šesťčlenných skupín postupovali po štyria. Z nášho okresu v osemfinále Zborov/Košice vyhral nad Bystrým. Kružľov (Košč, Berecký st. a ml., Maňko) prehral so Svitom a Bardejovská Nová Ves (Kertýs ml. a st., Harbaľ, Kendra) si neporadila s Teriakovcami.
 
V semifinále Zborov porazil zoskupenie Hanušovce/Remeniny a Svit vyhral nad Teriakovcami. V stretnutí o 3. miesto Hanušovce/Remeniny prehrali s Teriakovcami 1:2.
 
Finále sa stalo korisťou hráčov Zborov/Košice (Bertko, Ivanecký, Velgos, Balon) po výhre nad Svitom II (Štefaňák, Klein, Sikoriak, Ištok) 2:0. Svitský Peter Štefaňák bol vyhlásený za najúspešnejšieho smečiara. Titul najúžitočnejšieho pod nízkou sieťou si vyslúžil Ivo Kulik z Teriakoviec.
(20:19, šč)
Diskusia
Pridať komentár