Módna prehliadka a vystavené práce pútali pozornosť

1564x
01. Jún 2018
Výstava maturitných prác  
Videoreportáž
 
Súkromná stredná odborná škola v Bardejove a Hornošarišské osvetové stredisko pripravili výstavu maturitných prác. Svoje výtvory prezentujú maturanti z odboru Propagačná grafika a takisto fotografie z praktických maturít vystavujú študentky z odboru Kozmetička a vizážistka.
 
Spracované sú témy, v ktorých sa odráža kreativita a nápaditosť žiakov. Zhliadnuť je možné grafické návrhy plagátov, letákov, reklamných predmetov, webových stránok, obalov kníh či obalov CD a DVD.
 
„Každá práca je iná, aj keď zadanie sa často krát opakuje, asi 3 krát sa nám tu opakuje zadanie témy Festival, ale každý festival je iný. Niekto si zvolil filmový festival, niekto hudobný. Máme tu takú zaujímavosť – Herný festival, teda festival počítačových hier. Potom tu máme obaly CD a DVD, redizajn obalov. Žiak Marek si vybral konkrétne skupinu Kandráčovcov. Pre mňa najzaujímavejšou prácou je práca Jara Smoleňa, čo je obal alebo redizajn obalu knihy a on si vybral Slovenské rozprávky Pavla Dobšinského,“ prezradila Michaela Popjaková, učiteľka odborných predmetov.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Na vernisáž výstavy si študentky pripravili módnu prehliadku, väčšina modelov boli práve maturitné práce – účesy vytvárali kaderníčky, o celkový výzor sa postarali vizážistky.
 
Práce sú výsledkom štvorročného štúdia. Žiaci postupne získavali dané znalosti a vedomosti, aby po dokončení strednej školy nemali problém s umiestnením sa na trhu práce. 
(20:03, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár