Hokejisti odštartovali prípravu na ľade, nie však v Bardejove! Na tréningy musia dochádzať

1584x
05. Jún 2018
Cestovanie na tréningy  
Mládežníci sa snažia, chýbajú však peniaze 
 
Mládežnícky hokejový klub Bardejov odštartoval prvú časť letnej prípravy v Prešove na zimnom štadióne Prešovského samosprávneho kraja. Po prvýkrát tak majú hráči už pred dvojmesačnými prázdninami prípravu nielen na suchu, ale aj na ľade.
 
Tri krát do týždňa cestujú autobusom až do Prešova, nakoľko v Bardejove ľad nie je k dispozícii. „Zaplatili sme si ľad v Prešove, kde pravidelne cestujeme. V utorok majú na ľade tréningy dorastenci, kadeti a starší žiaci, v piatok prípravka 4 a 3 a v sobotu sú tréningy určené pre najmenších, teda pre predprípravku 2, 1 a 0,“ uviedol tréner Patrik Sokoli.
 
Tréningy sú zamerané na spestrenie letnej prípravy, kde sa získava sila, obratnosť a vytrvalosť. „Chceli sme spestriť deťom prípravu, lebo vieme, že nie je veľmi obľúbená. V marci sme ukončili sezónu a kontakt s ľadom im chýba, čiže na tréningy do Prešova sa tešia,“ pokračoval Sokoli.
 
V metropole Šariša budú mať Bardejovčania ľad k dispozícii do konca júna a v auguste by už mali vykorčuľovať na domáci ľad. „Uvidíme, kedy sa podarí prichystať ľad v Bardejove. Zvažujeme ešte, či budeme prvé týždne dochádzať za ľadom, ak by sme ho nemali doma, tak buď do Prešova alebo do poľskej Krynice,“ dodal tréner Sokoli.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Bardejovčania sa snažia urobiť všetko pre to, aby hokej v Bardejove fungoval a aby v meste vyrastali kvalitní hráči a hráčky. V uplynulej sezóne sa vydarila spolupráca so škôlkami.
 
„Na Slovensku chýba, že ľad nie je v kluboch k dispozícii počas celého roka, tak, ako je to napríklad v Kanade alebo v Amerike. Cez Prešovský samosprávny kraj sa nám podarilo vytvoriť miniprojekt. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Financovanie na Slovensku, čo sa týka mimoškolskej záujmovej činnosti, je veľmi zvláštne. Peniaze nejdú tam, kde by mali ísť,“ informoval prezident MHC Bardejov Tomáš Ivan a prezradil tiež, ako to v klube vyzerá pred nadchádzajúcou sezónou.
 
„Niečo máme prisľúbené, ale o veľkých sumách sa nemôžeme baviť. Všetko, čo máme sľúbené, nepokryje ani faktúry, ktoré máme za dopravu. V minulom roku sme za dopravu zaplatili okolo 30 tisíc eur. Snažíme sa robiť všetko pre to, aby mali deti vyplnený čas a aby sme niekde napredovali. Aby sme aj my tou svojou prácou prispeli k rozvoju hokeja.“
(15:47, red) 
Diskusia
Pridať komentár