V Stebníku slávnostne otvorili Ruthenia bar cafe

2257x
07. Jún 2018
Folklórne popoludnie
Reportáž zo slávnostného otvorenia
 
V závere mája sa v obci Stebník uskutočnilo folklórne popoludnie pri príležitosti slávnostného otvorenia Ruthenia bar cafe. Diváci si vychutnali vystúpenia Stebníckych babičiek, súrodencov Šurkalových z Becherova, Folklórneho súboru Ruthenia z Bratislavy a Štefana Šteca v doprovode Ľudovej hudby Hornád z Košíc.
 
Prítomných divákov v úvode privítal stebničan a majiteľ podniku Slavomír Mlynár citátom rusínského buditeľa Alexandra Duchnoviča:
„Ja rusyn byl, jem i budu, ja rodylsja rusynom, čestnyj mij rod nezabudu, ostanus joho synom“
 
Po krátkom príhovore odštartoval program piesní a tancov naplno. Pre návštevníkov bolo pripravené pohostenie v podobe alko a nealko nápojov, pochutnať si mohli na vynikajúcom guľáši, mačanke, no nechýbala ani tlačenka či chutná klobáska.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Pre deti bola prichystaná atrakcia v podobe skákacieho hradu. Milou súčasťou podujatia bola aj vyhlásená charitatívna zbierka pre Jakuba z českého Letohradu, ktorý trpí nevyliečiteľnou chorobou cystická fibróza. Spolu sa vyzbieralo krásnych 360 eur za čo patrí všetkým prispievateľom veľké ďakujeme. Na konci programu si všetci účinkujúci spolu s divákmi zaspievali krásnu pieseň Žyvite ľudije a voľná zábava pokračovala aj po oficiálnom programe.
 
Cieľom otvorenia podniku bolo vytvoriť miesto, kde by sa stretli nielen chlapi pri tradičnom pive a poháriku, ale aj kultúrno-spoločenský priestor pre rodiny s deťmi, priateľov, známych a tiež náhodných okoloidúcich.
 
Ruthenia je starý latinský názov pre oblasť, kde kedysi žili rusíni, teda ruthéni. Ruthenia lebo Stebník je rusínska obec, bar je vyšší level ako krčma a cafe, lebo káva je symbolom vône a chuti. A tak vznikol zaujímavý a tematický názov RUTHENIA BAR CAFE.
  
Ruthenia bar cafe v Stebníku je otvorený:
pondelok - štvrtok 17.00 - 21.00 hod.
piatok - sobota 17.00 - 23.00 hod.
nedeľa 15.00 - 21.00 hod.
 
Už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé podujatia a želáme veľa úspechov, spokojných zákazníkov a energie do ďalšej práce.
(16:15, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár