Úspešní Bardejovčania - Martina Cingeľová a Tadeáš Čupeľa

3339x
12. Jún 2018
Majstrovstvá Slovenska v kick boxe
Zľava tréner Vladimír Dudinský, Martina Cingeľová a Tadeáš Čupeľa 
 
V sobotu 9. júna sa v mestskej športovej hale v Michalovciach uskutočnila najvyššia republiková súťaž jednotlivcov v kickboxe - SZKB Majstrovstvá SR (klubová súťaž pod názvom Open liga SZKB ešte stále prebieha a končí sa posledným kolom v novembri v Hnúšti). Šampionátu, ktorý sa prvýkrát uskutočnil v metropole Zemplína, sa zúčastnilo až 305 štartujúcich z 28 klubov Slovenska.
 
Aj napriek neúčasti niektorých najlepších pretekárov z Top teamu SR (kvôli zraneniam a študijným povinnostiam) prebehla súťaž a zápasy väčšinou na veľmi dobrej až výbornej úrovni. Najmä v ringu sa objavili nové tváre, ktoré si svojimi výkonmi vypýtali miestenku do reprezentácie na októbrové ME seniorov v Bratislave, prípadne septembrové MS juniorov a kadetov v Jesolo Lido (ITA). Definitívny výber urobia reprezentační tréneri na reprezentačnom sústredení v dňoch 9.-12. augusta 2018 v Tatranskej Lomnici, na ktoré adepti na reprezentačný dres dostanú pozvánku.
 
Za bardejovský Kickbox club sa darilo úspešnej a talentovanej Martine Cingeľovej, ktorá zabojovala v 2 kategóriách. V kick lighte bolo dovedna 16 súťažiacich. Martina zabojovala a úspešne vyhrala 5 zápasy, a to dva ešte pred časovým limitom. Vo finále zápasila s vicemajsterkou sveta WAKO z Prešova. V zápase boli jednoznačne 2 kolá Martinine, až v treťom kole, keď už šla príliš tvrdo na svoju súperku, bola napomínaná rozhodcom, a nakoniec bola aj diskvalifikovaná. V ringu v semifinálovom zápase 2 kolá viedla nad skúsenou súperkou z bratislavského klubu Hanumanm, no v treťom kole súperka dostala Martinu do počítania s nabehnutým kopom kolena na brucho. No v tomto prípade Martina už mala nabodovaný zápas, a napokon vyhrala.
 
Mladý a rozvíjajúci talent z Kickbox clubu Bardejov Tadeáš Čupeľa, ktorý má bojovnosť v srdci po svojom otcovi, potrebuje zvýšiť svoju kondíciu a súperi v ringu traste sa nad novým športovým súperom. Tadeáš získal na tejto súťaži 2 krát druhé miesto. Športovcom blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie športové úspechy.
 
Výsledky:
Martina Cingeľová
2. miesto kick light seniori -55 kg
2. miesto seniori K1
3. miesto point fighting
 
Peter Mihaly
1. miesto Full contact +91 kg
2. miesto Low kick +91 kg
 
Tadeáš Čupeľa
2. miesto juniori Full contact -60 kg
2. miesto Seniori K1 -60 kg
(18:50, VD)
 
Diskusia
Pridať komentár