V Raslaviciach sa začínajú Šarišské slávností piesní a tancov

1197x
22. Jún 2018
Rezbársky a maliarsky plenér – predzvesť Šarišských slávností piesní a tancov v Raslaviciach
Rezbársky pléner
 
V utorok, 19. júna začal v Raslaviciach Medzinárodný rezbársky a maliarsky plenér, ako sprievodné podujatie 50. ročníka Šarišských slávností piesní a tancov. Do soboty poludnia môžu záujemci o tento druh umenia vidieť v záhrade Galérie ľudového umenia Šariša v centre obce piatich zručných majstrov – rezbárov, ktorí zhotovujú postavy zobrazujúce tradičnú Raslavickú svadbu.
 
Priamo v galérii tvoria spoločné dielo medzinárodne známi traja insitní maliari zo srbskej Kovačice. V sobotu popoludní bude už v areáli miestneho amfiteátra, slávnostná vernisáž spoločnej výstavy, t. j. vyhotovených sôch a výtvarných diel kovačických maliarov. Odborným garantom plenéra je etnograf PhDr. Martin Mešša.
 
Jubilejným Šarišským slávnostiam piesní a tancov sú venované tri nasledujúce dni. Už dnes, v piatok o 22:00 hod. sa svojím profesionálnym umením predstaví folklórny súbor Lúčnica a Pressburger Klezmer Band.
 
Medzi ďalšími hosťami v sobotu a nedeľu sa v raslavickom amfiteátri predstavia – Ľudová hudba Stana Baláža, Peter Lipa, ľudová hudba Barbory Bobáňovej, folklórny súbor Šarišan, domáci Raslavičan a ďalší.
 
Atmosféru slávností v areáli amfiteátra budú zatraktívňovať mnohí ďalší umelci, remeselníci a predajcovia.
(9:23, J. Jarina)
 
Diskusia
Pridať komentár