Biotechnológovia, sociálni pracovníci a grafici digitálnych médií na exkurzii

1081x
24. Jún 2018
Odborná exkurzia v Bratislave
Navštívili Bratislavu 
 
V dňoch 13.-14.6.2018 sme navštívili krásavicu na Dunaji – Bratislavu. Biotechnológovia, sociálni pracovníci a grafici digitálnych médií z prvého a druhého ročníka mali v rámci odbornej exkurzie pestrý program.
 
Navštíviť Národnú radu Slovenskej republiky, vidieť rokovanie vlády v priamom prenose, rozhovor a fotenie sa s poslancami, či vidieť výmenu čestnej stáže bolo pre nás jedinečným zážitkom.
 
Atmosféru neopakovateľnosti ešte viac posilnilo večerné kultúrne podujatie. Opera Tosca od talianskeho autora Giacoma Pucciniho si na nás počkala v novej budove Slovenského národného divadla. Dramatický dej, originálne hudobné stvárnenie postáv a ich emócií, neobvyklé kulisy dotvárali celkový umelecký dojem.
 
Na druhý deň sme navštívili Televíziu TA3. Dozvedeli sme sa, že je prvou komerčnou televíziou, ktorá vznikla na Slovensku a poskytuje svojim divákom aktuálne spravodajstvo o domácich aj celosvetových udalostiach.
 
So zatajeným dychom sme pozorovali prácu redaktorov a moderátorov vo vysielaní naživo. Videli sme strižne, kde sa upravuje pracovný „materiál“ do konečnej podoby. Nasledovalo rýchle foto, zábery školských kamier a cesta domov, ktorá rýchlo ubiehala.
 
Veríme, že príjemné zážitky z exkurzie v Bratislave nám ostanú ešte veľmi dlho. Ďakujeme našim triednym učiteľom Ing. Ivete Michalovovej a PaedDr. Vincentovi Bujňákovi za výbornú organizáciu a program.
(16:08, D. Hudáková, M. Petreková, 1.A)
Diskusia
Pridať komentár