Ako sme sa na jeden deň stali Indiánmi

1108x
24. Jún 2018
Výlet ZŠ na Komenského ulici do Indiánskeho mestečka
Žiaci ZŠ na Komenského ulici si odniesla krásne spomienky 
 
Mesiac jún sa u žiakov ráta ako pamätný. Nielenže predznamenáva koniec školského roka, ale je to aj čas nezabudnuteľných školských výletov. Veríme, že medzi ne sa žiakom 2.C a 2.D bude rátať aj školský výlet do Indiánskeho mestečka neďaleko Košíc.
 
Najskôr sme však v historickom centre metropoly východu, v bábkovom divadle, svojim potleskom napomáhali udatnému rytierovi nájsť si svojho tátoša, v rámci divadelného predstavenia Rytier bez koňa.
 
A na moment sme sa tak cítili aj my, pri prehliadke historických budov a pamiatok v tomto čarokrásnom meste. Ale to iba chvíľu, pretože myšlienky sme už mali pri Indiánoch, ktorí na nás netrpezlivo čakali, aby sme sa mohli vydať po ich stopách.
 
Žiaci tak spolu s indiánskymi animátormi vyrábali čelenky, tomahawky či šípy z prírodnín, aby si vyskúšali akú majú presnú mušku pri hodoch, alebo akí zruční sú v lezení či plazení.
 
Prekvapením pre všetkých bola cesta, ktorú sme absolvovali košickou detskou historickou železnicou, jedinou na Slovensku. Hoci nebola v pláne, dopomohla nám k nej milá náhoda.
 
Na základe tričiek s logom školy a mestom Bardejov, nás v centre mesta oslovil pán, ktorý, hoci roky žije v Košiciach, je rodeným Bardejovčanom. Potešil sa, že vidí rodákov a v rámci nadviazanej konverzácie s popisom nášho výletného cieľa, nám železnicu odporučil pre znásobenie zážitkov našich detí. A nemýlil sa.
 
V našich spomienkach ostávajú krásne momenty prežitého dňa i vedomie, že svet neprichádza o ľudí, pre ktorých je vzácne toto naše čarokrásne Slovensko, náš kraj, mesto a hádam najviac jeho rodáci.
(20:04, ZŠ Kom)
Diskusia
Pridať komentár