Príďte sa zabaviť na 15. Bardejovské kúpeľné dni, ťahákom je Zdenka Predná

3729x
02. Júl 2018
Ťahákom Bardejovských kúpeľných dní je Zdenka Predná
 
Bardejovské kúpeľné dní sa uskutočnia už najbližší víkend
 
Bardejovské Kúpele navštívi v lete viac ako 200 000 jednodenných návštevníkov a najnavštevovanejším podujatím sú bezkonkurenčne Bardejovské kúpeľné dni. Podujatie pre širokú verejnosť je zdarma a aj preto počas dvoch víkendových dní priláka niekoľko tisíc návštevníkov.
 
Tohtoročný 15. ročník sa bude konať v areáli Kúpeľnej dvorany, v sobotu 7. júla a v nedeľu 8. júla 2018. Návštevníkov čaká od 14.00 do 22.00 hod. bohatý kultúrny program, ktorého súčasťou sú vystúpenia slovenských umelcov. V sobotu vystúpia Muzikanti pozberanci, AFCommunity, Harmonia band, Súrodenci Šurkalovi, BB country a Mloci. V nedeľu to bude Boborland, Hažlinčanka, Slávka Tkáčová, CH Primáš a Zdenka Predná. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.
 
,,V uličke remesiel si môžu návštevníci v približne 40 stánkoch dopriať občerstvenie, cukrovú vatu a kúpiť tradičné remeselné výrobky. Deti poteší nafukovací hrad, trampolína, elektrické autíčka a ďalšie atrakcie. Tradične očakávame vysokú návštevnosť. Prídu aj verní klienti, ktorí si zvyknú rezervovať pobyt práve v čase konania kúpeľných dní, aby si vychutnali nezameniteľnú atmosféru ľudovej zábavy. Každým rokom zvyšujeme počty ubytovaných návštevníkov a počas takých podujatí ako sú kúpeľné dni máme zvyčajne takmer vypredané kapacity. Hlavne vo vilkách sa však ešte nejaké voľné miesta nájdu,“ pozýva T. Šatanková.
 
Mnoho podujatí
 
Bardejovské Kúpele sú cieľom liečebných a relaxačných pobytov, ale chodí sa do nich aj za kultúrou. V súčasnosti tu od 2. júla do 1. septembra prebieha 64. ročník Medzinárodného hudobného leta. V rámci neho uvedú 10 koncertov slovenských a zahraničných interpretov. Okrem pondelka sa konajú v lete na kolonáde denne, od 11.00 do 12.00 a od 16.30 do 18.00 hod., mimoriadne obľúbené pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby. Ďalším z vrcholov kultúrneho leta bude 15. ročník ALŽBETÍNSKEHO DŇA, keď v nedeľu 19. augusta v areáli pri Kúpeľnej kolonáde zorganizujú pamätný deň na počesť návštevy cisárovnej Alžbety – Sisi, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila tri týždne. Spomienková slávnosť začne o 14.30 hod. pri pamätníku cisárovnej. Počas tohtoročnej kúpeľnej sezóny sa môžu návštevníci tešiť ešte na Prehľad dychových hudieb a Pivný festival (02.09.2018 – nedeľa) a Hornošarišský Vínny festival (06.10.2018 – sobota).
 
Bardejovské kúpele pripravili aj tento rok zvýhodnené pobyty LETO v kongresovom hoteli Alexander****. Vychutnať si tu môžete luxusné ubytovanie, výbornú kuchyňu, wellness ale aj liečivé pramene. V termíne od 1.7. – 30.9.2017 si môžete kúpiť víkendový pobyt na 2 noci pre 2 osoby už za 296 eur (nástup Š, Pi, S), pri nástupe (N, Po, U, S) len za 276 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie v dvojlôžkovej izbe exclusive, plná penzia - stravovanie formou bohatých bufetových stolov s tradičnými domácimi jedlami pripravovanými z regionálnych produktov.
 
Rôzne služby 
 
Okrem neobmedzeného vstupu do wellness v hoteli Alexander (vírivka, parná sauna, fínska sauna, tepidárium, fitness) dostanete neobmedzený vstup do bazénového a saunového sveta v kúpeľnom hoteli Ozón. Ak dávate prednosť prírode určite oceníte možnosť neobmedzeného vstupu na letné kúpalisko. Nevynechajte ani ponuku liečebných procedúr zahrnutých v cene (1x masáž, 1x kúpeľ, 1x soľná jaskyňa, pitné kúry). Pobyty s deťmi: dieťa do 4,99 rokov bez nároku na lôžko GRÁTIS, detskú postieľku na požiadanie grátis. Deti od 5 do 14,99 roka na pevnom lôžku: 34 eur/noc, deti na prístelke: 30 eur/noc.
 
Hotel Alexander ponúka ubytovanie v 75 luxusne zariadených izbách, z toho je 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Využite aj možnosť usporiadať svoj kongres, školenie, seminár, workshop, teambuilding, obchodné stretnutie, či svadbu v jeho exkluzívnych priestoroch. Pre firmy a organizácie z Prešovského a Košického kraja je kongresový hotel Alexander ideálnou voľbou pre usporiadanie kongresov.
 
Bardejovské kúpele sú miestom, kde sa dá tráviť voľný čas rôznym spôsobom. Pre tých, ktorí milujú aktívny pohyb je v kúpeľoch 6 tenisových kurtov, squashové ihrisko, bowling bar, petang, minigolf a požičovňa bicyklov. K dispozícii je tu v lete vonkajšie kúpalisko s vyhrievanou vodou či soľná jaskyňa v hoteli Alžbeta, kde bola kedysi ubytovaná cisárovná Sisi. V kúpeľoch sa nachádza 8 km liečivých singletrackov pre cyklistov i peších, kde môžete obdivovať krásy okolitej prírody a urobiť aj niečo pre svoje zdravie.
(14:55, red)
 
Diskusia
Pridať komentár