D. Molčan: Dorastencom sa nepodarilo zachrániť

811x
04. Júl 2018
Partizánu pribudli zdatní súperi
 
O tom, ako je druholigový Partizán pripravený do nového ročníka, sme pohovorili s manažérom Dušanom Molčanom. Pripomenul, že za desať rokov, čo je vo funkcii, hrali v popredí. No teraz si až v poslednom zápase uhrali druhú najvyššiu súťaž.
 
„Trénerom bude Jozef Daňko s asistentmi Pavlom Pirščom a Alexandrom Tyčom. Pravdou je častá obmena kádra. No sme radi, že je záujem o našich chlapcov. Väčšinou idú do lepších mužstiev a vyššej súťaže, do Čiech i zahraničia. Na východ zohnať hráčov je ťažké. Chcú hrať v kluboch západného Slovenska. Súťaž je kompletná a bude ešte kvalitnejšia. Tohto roku aj atraktívnejšia. Pribudol Prešov z 1. ligy a z tretej také značky ako Petržalka, Dubnica nad Váhom a Banská Bystrica, no aj Lipany,“ priblížil konkurenciu do súťaže manažér Partizána.
 
Tri sezóny po sebe dorastenci sa zachraňovali. Povrchná príprava od najnižších vekových kategórií mala neblahú koncovku.
 
„Prvú ligu sa nepodarilo zachrániť. 19-ka skončila predposledná a 17-ka posledná. Po sčítaní oboch umiestnení sme sa zo súťažou rozlúčili. Náš model prípravy je podmienený financiami. Mládeži sa darilo, vychovali sme niekoľko dobrých jednotlivcov. Niekoľkí sa presadili aj medzi mužmi. Urobíme všetko tak, aby sme akadémiu vrátili do Bardejova,“ zvýraznil Molčan.
(20:51, šč)
Diskusia
Pridať komentár