V Dlhej Lúke prestrihli pásku a po 17 rokoch je most znova opäť funkčný

3927x
04. Júl 2018
Prestrihli pásku
Slávnostné prestrihnutie pásky. Zľava B. Hanuščak, primátor Bardejova, P. Pellegrini, predseda vlády a P. Kažimír, minister financií 
 
V prímestskej časti Dlhá Lúka dnes (streda, 4. júla 2018) slávnostne otvorili novozrekonštruovaný jednosmerný most ponad rieku Kamenec. Vynovením prešlo aj okolie nového mosta. Nové sú aj inžinierske siete.
 
Cestný most sa nachádza na mestskej komunikácii v mestskej časti Dlhá Lúka na vodnom toku rieky Kamenec. K jeho poškodeniu prišlo pri povodniach, ktoré mesto postihli v rokoch 2001, 2006 a 2008.
Videoreportáž 
 
V roku 2001 prišlo k poškodeniu telesa mosta a preto mesto zabezpečilo nevyhnutné opravy tak, že most bol opäť prevádzkyschopný. Nasledujúce povodne spôsobili opakované škody a narušenie technického stavu, a to predovšetkým nosného stredového piliera.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Povodeň v roku 2010 poškodila konštrukciu mosta, mostovky a stredový pilier v takom rozsahu, že po statickom posúdení bolo nutné most uzavrieť. Z odborného stavebno-technického posúdenia vyplynulo, že most bol hodnotený stavebným stavom – havarijný a poškodenie dosiahlo takú mieru, ktorej odstránenie nebolo možné opravou ani rekonštrukciou a bolo nevyhnutné most zbúrať a potrebné cestné prepojenie cez rieku Kamenec zabezpečiť výstavbou nového mosta.
 
V júni 2017 vtedajší premiér Slovenska Robert Fico počas výjazdového rokovania v Bardejove schválil tristo tisíc eur na vybudovanie nového mosta.
 
Končí sa to trápenie po 17 rokoch. Trošku dlho to trvalo a niektorí ste z okna stále museli na ten most pozerať. Ale máte primátora, ktorý keď sa do niečoho zahryzne, tak to tak rýchlo nepustí. A on ten tlak na vládu vytváral zodpovedný a pri každej príležitosti sa snaží niečo pre Bardejov vybojovať 
 
„Pre mňa sú tieto momenty veľkým potešením. Vždy, keď prídeme na takéto miesto, tak človek zažíva radosť z práce. Reálne vidí výsledky svojich rozhodnutí. A to teší každého a to je jedno, akú prácu vykonáva. Končí sa to trápenie po 17 rokoch. Trošku dlho to trvalo a niektorí ste z okna stále museli na ten most pozerať. Ale máte primátora, ktorý keď sa do niečoho zahryzne, tak to tak rýchlo nepustí. A on ten tlak na vládu vytváral zodpovedný a pri každej príležitosti sa snaží niečo pre Bardejov vybojovať. Aj dnes vybojoval 800 tisíc eur na dobudovanie športového areálu a plavárne. A takto bojoval aj o peniaze pre tento most,“ uviedol premiér Peter Pellegrini.
(21:19, j)
Diskusia
Pridať komentár