Pri Prešove havaroval vrtuľník, jedna osoba neprežila. Okres Bardejov je bez elektriny

9744x
07. Júl 2018
Bardejov bol niekoľko hodín bez elektriny
Video nie je vhodné pre maloletých divákov a citlivé povahy. Obsahuje vulgarizmy
 
V sobotu 7.7.2018 sa vo Veľkom Šariši stala tragická nehoda civilného vrtuľníka Robinson R44 Raven I. Sedel v ňom známy prešovský podnikateľ Marián Troliga, majiteľ spoločnosti Troliga Bus, ktorá vyrába autobusy.
 
Pád vrtuľníka len niekoľko metrov od rodinných domov neprežil. Krátko pred 19.00 hod. v časti Kanaš v katastri Veľkého Šariša došlo ku kolízii vrtuľníka s elektrickým vedením. To následne spôsobilo výpadok distribúcie elektrickej energie vo viacerých mestách a obciach hlavne v Prešovskom kraji.
 
Východoslovenská distribučná spoločnosť evidovala 55 tisíc odberných miest bez elektriny. Tu sa podarilo obnoviť pol hodiny pred polnocou. V Kanaši zasahovali všetky záchranné zložky.
 
„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že vrtuľník sa pravdepodobne zamotal do drôtov, čo spôsobilo jeho následný pád,“ uviedla Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
 
Policajná hovorkyňa Jana Ligdayová povedala: „Na miesto boli prizvané aj zložky Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru. Zo strany polície to má vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove a pravdepodobne začne stíhanie pre trestný čin usmrtenia.“
(19:22, aktualizované 8.7.2018, 10:44, foto: HaZZ, facebook, video: youtube.com) 
 
Diskusia
Pridať komentár