Opitého vodiča polícia zadržala a za volantom ho nahradil opitý spolujazdec

1504x
11. Júl 2018
Dvaja opití vodiči
28 ročný Jozef z Bardejova bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenie výkonu úradného rozhodnutia. Prípad vyšetruje poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove.
 
V pondelok (09.07.2018) dopoludnia Jozef ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Palio Weekend, po ul. Pod Vinbargom v Bardejove, kde bol policajnou hliadkou zastavený, kontrolovaný a podrobený dychovej skúške. Tá bola pozitívna a to s výsledkom 1,26 mg etanolu na liter vydychovaného vzduchu, opakovaná dychová skúška dosiahla hodnotu 1,30 mg/L.
 
Lustráciou tohto vodiča v informačných systémoch bolo zistené, že Jozef má uložený trest, zákaz vedenia motorových vozidiel všetkého druhu na dobu 12 mesiacov, táto doba zákazu ale ešte neuplynula. Jozef bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia, ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.
 
Šoféra nahradil spolujazdec, no taktiež opitý 
 
Vo vozidle boli ďalší traja spolujazdci. Jeden z nich 28 ročný Matúš z Bardejova (doposiaľ ako spolujazdec) si následne sadol za volant a pokračoval v jazde. Nakoľko sa policajnej hliadke nepozdával jeho stav, aj tento vodič bol po niekoľkých minútach zastavený a bol podrobený dychovej skúške. Nameraná hodnota bola 1,44 mg/L etanolu na liter vydychovaného vzduchu. Opakovaná dychová skúška dosiahla hodnotu 1,59 mg/L. Aj tento vodič bol lustrovaný v informačných systémoch a bolo zistené, že aj Matúš má súdom uložený trest zákazu vedenia motorových vozidiel všetkého druhu na dobu 75 mesiacov, ani táto doba ešte neuplynula.
 
Aj tento mladý vodič bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Tomuto vodičovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
(10:19, krpz, foto: ilustračné)
 
Diskusia
Pridať komentár