Poznáme presný program Bardejovského jarmoku 2018

46190x
11. Júl 2018

Jarmok v Bardejove už po 667. krát 

 Bardejovčania sa môžu tešiť aj na Kaliho, vystúpi vo štvrtok od 20.00 hod.
 
V závere mesiaca august sa v Bardejove uskutoční 667. historický a 47. novodobý Bardejovský jarmok. Aj tento rok vám prinášame detailný program, od štvrtka 23.8. do nedele 26.8.2018, hodinu po hodine.

Vo štvrtok 23.8. sa program začína o 10.00 hod. Okresnou výstavou ovocia a zeleniny záhradkárov okresu Bardejov. O 13.00 hod. sa predstaví skupina Weekend, nasledovať bude slovinský súbor Grče, o 14.40 hod. sa na pódiu predstavia Muzikanci Raslavicke. Slávnostné otvorenie bardejovského jarmoku je naplánované na 16.00 hod. O hodinu návštevníkov do varu dostanú Kandráčovci, po nich zahrá Folklórny súbor Detva, nasledovať bude Avard Klan a o 20.00 hod. vystúpi Kali. Nasledovať bude Aless Capparelli a tanečná skupina AFComunnity a o 21.40 hod. prvý deň uzavrie Ego.

 Smola a hrušky sa Bardejovčanom predstaví v piatok o 20.00 hod.

V piatok dopoludnia sa na námestí predstaví spevácka skupina Sami Sebe a Matičiar. Od 13.00 hod. deti pobaví Boborland, nasledovať bude Torokuša a 21. ročník Bardrocku. O 20.00 hod. sa Bardejovčania môžu tešiť na Smolu a hrušky.

V sobotu bude ťahákom vystúpenie pop-rockovej skupiny Nocadeň, po nej sa odprezentuje Niečo Navyše a od 23.00 program sobotňajšieho dňa uzavrie INEKAFE. Doobeda Bardejovčanov poteší Sozorye z Bieloruska, Lazanka, Mária Chomová, Monika Soroková či The buskers. Vystúpia aj Grče, S-band, Michaela z Prešova i rocková skupina DIP.

 Na vystúpenie Boney M sa tešia hlavne tí skôr narodení

V nedeľu poobede na pódium príde Rešovjan, Matičný klub heligonkárov, o 15.30 hod. Slnovrat, od 18.00 hod. Virtuozi di Praga, o hodinu a pol neskôr Martin Chodúr + MACH a od 21.00 hod. jarmok uzavrie BONEY M BY SHEYLA BONNICK´S.

„Posledných päť rokov jarmok venujeme bardejovským cechom a ani tento rok tomu nebude inak. Jarmok sa ponesie v znamení cechu pivárov. Prihlásila sa firma, ktorá má rodinný pivovar, ktorý robí podľa starých receptúr pravé, nefalšované východniarske pivo. Na slávnostnom otvorení bude narazených 777 pív vo veľkom drevenom sude, nakoľko sa tento rok nesie v znamení 777. výročia prvej písomnej zmienky o Bardejova,“ prezradil pre portál a noviny ahojbardejov.sk Martin Choma, vedúci oddelenia kultúry MsÚ v Bardejove.

Folklór, rep a rock

„Štvrtok začne folklórom. O pätnástej budú vystupovať Muzikanci Raslavicke, ktorí urobia atmosféru pre Kandráčovcov. Nasledovať bude veľký folklórny súbor Detva. Postupne sa od folklóru dostaneme k repu, predstaví sa Kali, Ego a mladá reperka. Nemusíme hovoriť, že na Kaliho bolo minulý rok plné námestie, tak uvidíme, či Kali trúfne Ega alebo Ego trúfne Kaliho,“ ozrejmil štvrtkový program Choma. 

„Piatok bude venovaný Bardrocku. Trvať bude takmer do polnoci. Okrem našich miestnych zoskupení budeme mať headlinera Smolu a hrušky. Ešte pred Bardrockom bude od trinástej Boborland. V sobotu začneme folklórom. Vystúpia domáci chlapci z Bardfy, ktorí boli jedným z finalistov Zem spieva. Nocadeň bude ako predohra pred skupinou INEKAFE, ktorí sa prisľúbili aj napriek tomu, že budú v ten deň vystupovať v inej časti Slovenska. Pevne verím, že večer o jedenástej vystúpia na námestí,“ pokračoval M. Choma. 

Nedeľa už bude žánrovo ľahšia. „Budeme mať hostí z Ukrajiny, našich chlapcov zo Slnovratu, finalistu Česko-Slovensko má talent Martina Chodúra. Všetci tí, ktorí majú radi nostalgiu a vracajú sa 40 rokov naspäť, tak si budú môcť vychutnať Boney M originál, ktorá príde z Anglicka,“ informoval aj o nedeľňajšom programe vedúci kultúry. 

Veľká obrazovka 

„Okrem toho, že by sme chceli priniesť kvalitnú hudbu, chceme tento rok trošku dať niečo iné, takže budeme sa snažiť mať väčšie pódium, lepší zvuk a taký bonus by mala byť veľká ledka 3x5 metrov počas celého jarmoku. Takže trošku chceme priniesť zase niečo nové,“ dodal Choma. 

Okrem klasického jarmoku bude v sobotu pripravený aj Detský jarmok, pripravené budú mnohé atrakcie pre deti v priestoroch Promenádneho parku. Pódium bude s najväčšou pravdepodobnosťou umiestnené ako po minulé roky pred radnicou. Chýbať nebudú ani predajné stánky a kolotoče. 

(19:32. red, video: youtube.com) 
 
Luky
12.07.2018 13:12
Námestie
INEKAFE?? V Bardejove na námestí?
Majo
11.07.2018 20:38
Program
Blížia sa voľby tak aj program tomu prispôsobili. Kampaň za naše peniaze
Pridať komentár