V Bardejove sa predstavila Beloveža a Nižná Voľa

1444x
12. Júl 2018
Po prvý raz v Parku Európy
Podujatie sa konalo v Parku Európy 
 
V Bardejove sa uskutočnil ďalší ročník známeho podujatia pod názvom Valali v mesce. Tento raz sa predstavili obce Nižná Voľa a Beloveža.
 
„Hornošarišské osvetové stredisko ho organizuje už deväť rokov. Za ten čas na nám vystriedalo obrovské množstvo obcí z nášho okresu. Sme veľmi radi, že sa Valalmi inšpirovali aj ďalšie mestá, ktoré začali organizovať toto podujatie a naozaj sa nám potvrdilo, že ľudia v mestách málo poznajú históriu a tradície obcí, ktoré majú vo svojom regióne,“ uviedol riaditeľ HOS-ky Juraj Bochňa.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Sme veľmi radi, že prišli Belovežania a aj obyvatelia Nižnej Vole s množstvom zaujímavých fotografií, s mačankou, s koláčmi, so saujímavými predstaveniami ale rovnako aj s textom, ktorý dokázal priblížiť obyvateľom Bardejov tú ich obec z tej historickej stránky,“ pokračoval Bochňa.
 
Obce si do Parku Európy, kde sa tohtoročné Valali organizovali, priviezli aj svoje vlastné súbory. Veď takmer každá obec v okrese Bardejov má svoj vlastný súbor alebo kultúrne teleso.
 
„Park Európy je dokonalé miesto na organizovanie kultúrnych podujatí a nerozumiem, prečo sa v meste doteraz nikto nepodujal na to, aby využil tento priestor na nejakú akciu,“ zamyslel sa Juraj Bochňa.
(14:47, red) 
Diskusia
Pridať komentár