V Bardejove sa uskutočnil brankársky kemp Slovenskej reprezentácie

698x
15. Júl 2018
SR WU 15, 17, 19 - Hýll o brankárskom kempe: o špecializované tréningy je záujem
Účastníčky kempu v Bardejove 
 
Tento týždeň (9. - 12. júl) sa v Bardejove uskutočnil dievčenský brankársky kemp. Zúčastnilo sa na ňom desať nominovaných hráčok, ktoré trénovali pod dohľadom päťčlenného trénerského tímu.
 
Na nominované hráčky odborne dozerali hlavný tréner brankárov Miroslav Hýll, hlavný tréner družstiev do 15, 17, 19 rokov Jozef Jelšic a tréneri brankárok pri reprezentáciách Karel Stromšík, Martin Poloha a Dušan Molčan.
 
„Chceli sme si pozrieť dievčatá, lebo v kluboch nemajú veľa brankárskych tréningov. Do budúcna by sme chceli opakovať takéto kempy, uvidíme, čo sa nám všetko podarí. Z mojej funkcie by som chcel tlačiť na trénerov brankárov v mládežníckych tímoch, aby viac zapájalji dievčatá do tréningového procesu s chlapcami,“ povedal pre futbalsfz.sk hlavný tréner brankárov Miroslav Hýll.
 
Trénerský tím si prichystal pre hráčky štyri tréningové dni. Na každom tréningu sa brankárky sústredili na inú hernú činnosť.
 
„Špecializovali sme sa na brankársku techniku. Počas prvého dňa sme učili dievčatá aktiváciu svalstva pred tréningom a následne trénovali chytanie v stoji. Chceli sme vidieť, ako hráčky vyzerajú v praxi. Druhý deň sme trénovali chytanie v páde a riešili sme situáciu jeden na jeden. Tretí deň sme sa venovali reflexu a regenerácií. Dievčatá boli po troch dňoch záťaže unavené a nechceli sme, aby sa zranili. Vo štvrtok sme kemp ukončili, doobeda sme sa ešte venovali chytaniu vysokých lôpt,“ opísal niekdajší dlhoročný brankár Interu Bratislava náplň tréningových jednotiek.
 
Podobné kempy nie sú u nás ničím novým a reprezentantky si chvália tieto akcie. „Hráčky cítia, že sa im venujeme a chceme im pomáhať aj ďalej. Budeme sa snažiť zlepšiť prípravu brankárok. Chceli by sme začať robiť aj jednodňové regionálne zrazy,“ vravel Hýll.
 
Pre rodáka zo Žiliny sú to prvé kontakty s dievčenským futbalom. „Doposiaľ som nemal veľa príležitostí pracovať s dievčatami. Pri práci sa však nepozerám na to, či je to dievča alebo chlapec. Pre mňa sú to brankári. Vidím, že majú záujem o špecializované tréningy a má zmysel v tom pokračovať,“ zakončil niekdajší šesťnásobný reprezentačný brankár, ktorý si slovenský dres obliekal v rokoch 1997 až 2002.
(20:11, futbalsfz.sk) 
Diskusia
Pridať komentár