Partizán pred novým ročníkom 2. ligy

1750x
17. Júl 2018
Bola by škoda stratiť súťaž
Hornošarišanom sa minulá sezóna nevydarila. Do posledného kola museli hrať o záchranu, dorastenci vypadli z najvyššej súťaže. Pre podozrenie z manipulácie zápasov v roku 2017 päť bývalých hráčov a tréner majú zastavenú športovú činnosť.
 
Prípravné zápasy:
Kračúnovce – Bardejov 0:1
Bardejov – Pruszków 1:0
Bardejov – Lipany 2:1
DVTK Diósgyör – Bardejov 4:0 (2:0)
Bardejov – Vranov nad Topľou 4:3 (2:1)
 
Generálka v Poľsku
Nowy Sacz – Bardejov 2:1 (1:0)
Zostava Partizána: Čikoš-Pavličko – Didik, Šuľa, Lukáč, Rošev, Sarki, Glebko, Góra, Katona, Milunovič, Staško
Po prestávke striedali: Gmitter, Berežný, Siwahla, Pangrác-Piter, Santos, Sova.
 
Tréner Jozef Daňko prijal troch hráčoch s koreňmi Tatrana Prešov, Peter Katona, Martin Dupkala a Peter Lipták. Prejavil záujem aj o odchovanca Trenčína. 23-ročný Erik Šuľa bol naposledy na hosťovaní v Poprade. Glebko si priviedol rodáka z Bieloruska Roševa. Kanonier spred dvoch rokov Milunovič naposledy hral v Rzeszowe. Brankár Čikoš-Pavličko po dohode skončil v Skalici. Do mužstva sa vrátil aj Dávid Berežný.
 
Chceli by sme ešte posilniť  
 
„Nie som celkom spokojný. Niektorí sú s otáznikom, ďalší pôjdu na hosťovanie. Máme aj zranenia. Je to otvorené a chceli by sme posilniť najmä posty pri čiarach. Mužstvo budeme skladať ešte ej počas súťaže. Chceli by sme to urobiť tak, aby sme nemali problémy ako na konci minulej sezóny. Naši odchovanci sa musia ešte rok, dva pripravovať tak, aby dozreli na 2. ligu. Všetci sú profesionáli, vedia o čo hrajú. Viac čakám od legionárov,“ zvýraznil kouč Partizána.
 
Želaním prezidenta klubu Stanislava Soroku je, aby sa minulá sezóna neopakovala: „Máme koncepciu, je tu na čom budovať futbal. Bola by obrovská škoda stratiť 2. ligu. Prišli sme o futbalovú akadémiu a dosť mladých chlapcov z rôznych vekových kategórií nám odchádza do iných klubov. Chýbajú nám peniaze, neviem, ako to zabezpečíme.“
 
Súpiska do 2. ligy: Richard Gmitter, Ján Čikoš-Pavličko – Mateusz Góra, Mkhaneyseli Siwahla, Lukáš Didik, Marko Milunovič, Dominik Lukáč, Romulo Santos, Ján Staško, Sergej Glebko, Nikola Rošev, Emanuel Sarki, Peter Lipták, Peter Katona, Martin Dupkala, Erik Šuľa, Dávid Berežný, Dávid Belunek.
Asistenti: Pavel Piršč, Alexander Tyč
(10:16, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár