Už v sobotu môžete objaviť prírodu a okolie Bardejova z bycikla

607x
20. Júl 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE 
Cyklopátrania 2018: Spoznaj Prešovský kraj na bicykli 
Cyklisti môžu spoznávať Prešovský kraj 
 
Obľúbené Cyklopátrania Prešovským krajom pokračujú aj v lete 2018! Piaty ročník zábavno-poznávacích pretekov predstaví cyklistom štyri oblasti Prešovského kraja. Nadšencov cyklistiky čakajú zaujímavé miesta, krásne výhľady a nevšedné zážitky. V druhej polovici júla sa pelotón presunie do Bardejova.
 
Cyklopátrania Prešovským krajom sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Na svoje si príde každý, keďže náročnosť trasy si volí každý sám. V lete 2018 sú v ponuke štyri krásne lokality: 30. jún 2018 sa podujatie uskutočnilo v Medzilaborciach.
 
21. júl 2018 – Mníchovský potok – Bardejov
 
18. august 2018 – Levočská dolina
 
8. september 2018 – Prešov – okolie
 
Pripravené sú miesta s krásnymi výhľadmi, historické a kultúrne pamiatky, krčmičky aj kostolíky a samozrejme pestré ceny.
 
Kategórie
 
Ženské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Mužské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Zmiešané dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Muži – sólo Ženy – sólo
 
Ako Cyklopátranie prebieha
 
V každej lokalite má cyklista na výber 15 miest rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Je len na ňom, akú taktiku, trasu a ktoré body/miesta si zvolí. K dispozícii má 5-hodinový časový limit (10.00 hod. - 15.00 hod.). Štart a cieľ je na spoločnom mieste. Súťažiaci zbierajú súťažné body za jednotlivé navštívené miesta prostred­níctvom aplikácie Obja­vujme. V nej vždy deň pred štartom nájdu mapu lokality a na nej vyznačené súťažné miesta. Na štarte pretekov sa im v aplikácii otvorí možnosť lokalizácie (cez GPS).
 
Na každom súťažnom mieste, ktoré navštívia, sa zlokalizujú v aplikácii a získajú tak súťažné body. Cyklisti s najvyšším počtom bodov a najlepším časom získajú zaujímavé ceny. Za každé Cyklopátranie získa účastník jeden lístok so svojím menom v záverečnom žrebovaní o zaujímavé ceny!
 
Počas štyroch cyklopátraní tak môže jeden účastník získať až štyri súťažné lístky v žrebovaní.
 
Registrácia
 
V deň konania pretekov na štarte od 9.00 hod. do 9.55 hod. 1.) Nezabudnite si pred registráciou stiahnuť aplikáciu Objavujme. 2.) Už deň pred pretekmi od 12.00 hod. v aplikácii nájdete najbližší pretek aj s konkrétnymi 15 súťažnými miestami. Vytvoríte si ku preteku nick, cez ktorý budete súťažiť. 3.) Pri registrácii nám nick nadiktujete, aby sme ho vedeli priradiť ku konkrétnemu cyklistovi.
 
V prípade dvojice sa súťaží na jeden súťažný nick. Štartovné: Dospelí (vrátane detí nad 12 rokov): 5 €, Deti: 3 €, Rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti): 15 €. Štartovné zahŕňa mapu, pitný režim, občerstvenie v cieli (guláš + pečivo, nápoj). V prípade záujmu si nezabudnite včas rezervovať ubytovanie, odporúčame priamo v zariadeniach na mieste štartu.
(10:48, svs)
Diskusia
Pridať komentár