Novým poslancom Ján Maník, nahradil Patrika Mihaľa. Miroslav Bejda sa mandátu vzdal

2667x
23. Júl 2018
Mimoriadne zastupiteľstvo
Ján Maník (vpravo) predniesol sľub a zasadol do poslaneckých lavíc 
 
V pondelok 23.7.2018 sa v zasadačke mestského úradu v Bardejove uskutočnilo dvadsiate tretie mimoriadne zasadanie mestského zastupiteľstva.
 
Po otvorení a schválení programu bolo prednesené oznámenie o zániku mandátu poslanca a o nastúpení náhradníka na uprázdnený mandát poslanca Mestského zastupiteľstva v Bardejove. Po tom, čo sa poslaneckej stoličky vzdal Patrik Mihaľ, sa miesto uvoľnilo pre náhradníka.
 
Vo voľbách vo volebnom obvode č. 1 bol prvý pod čiarou Miroslav Bejda s počtom hlasov 389. Uvoľnený mandát však neprijal, čo potvrdil písomným sa vzdaním.
 
Druhým náhradníkom vo voľbách do orgánov samosprávy sa s počtom hlasov 283 stal Ján Maník, ktorý mandát prijal. Zároveň bol hlasovaním odvolaný z funkcie člena – neposlanca komisie bytovej, sociálnej pomoci a zdravotníctva MsZ v Bardejove a zvolený bol ako poslanec MsZ do funkcií člena komisie bytovej, sociálnej pomoci a zdravotníctva MsZ v Bardejove a člena komisie správy majetku MsZ v Bardejove.
 
Ján Maník zložil zákonom predpísaný sľub poslanca a zasadol do poslaneckých lavíc.
 
Majetok mesta, rozpočet mesta a počet poslancov 
 
Ďalším bodom mimoriadneho zastupiteľstva bola rozprava k návrhu nakladania s majetkom mesta, rozprava k návrhu nájmu nehnuteľného majetku mesta, rozprava k tretej zmene programového rozpočtu mesta a zriadených rozpočtových organizácii na rok 2018 a rozprava k návrhu volebných obvodov a počtu poslancov pre Voľby do orgánov samosprávy mesta Bardejov na volebné obdobie 2018 – 2022 a určenie rozsahu výkonu funkcie primátora mesta Bardejov.
 
Mestské zastupiteľstvo schválilo deväť volebných obvodov a 25 poslancov pre voľby do orgánov samosprávy na nasledujúce štvorročné obdobie.
(16:02, j)
Diskusia
Pridať komentár