Atletiku možno zachránia v Zborove

2051x
26. Júl 2018
Tartanový ovál bude nielen pre školu
Obec investovala finančné prostriedky z vlastných zdrojov 
 
Keď sa z Bardejova vyberiete na Zborovský hrad, či cez Chmeľovú do Poľska, alebo na Vodný svet do Svidníka, zastavte sa pri Spojenej škole v Zborove. Chvíľu vám to potrvá, kým sa zorientujete, kde ste. Je to ako vo filme. Padnete na zadok pri pohľade na školský športový areál s atletickou tartanovou dráhou.
 
Už v roku 2016 sme priniesli informáciu o obnove školských športových ihrísk v Zborove. Pripomíname, že cieľom školy je poskytnúť výchovu a vzdelávanie deťom so zdravotným znevýhodnením a taktiež deťom pochádzajúcim zo sociálne slabšieho prostredia. V roku 2013 si obec i škola dali za cieľ vybudovanie ihrísk a okolitých priestorov.
 
Vytvoriť čo najlepšie podmienky 
 
Starosta Ján Lukáč je si vedomý, že škola je prvoradá: „Chceme pre nich pripraviť čo najlepšie podmienky.“ Ivica Clementová, riaditeľka školy, pred štyrmi rokmi na adresu kolegov riaditeľov si nedala servítku pred ústa: „Riaditelia v okrese nás nemajú radi preto, lebo vidia, že u nás sa to dá a oni to nedokážu.“
 
Primátor Bardejova Boris Hanuščak, poslanec Prešovského samosprávneho kraja, na tlačovej konferencií po zasadnutí vlády 4. júla vyhlásil, že „mnohé školské areály v meste sú v dôsledku vandalizmu poškodzované.“ Tam okrem trávy naozaj nieto čo poškodzovať.
 
Od roku 2012, po rekonštrukcii mestského všešportového štadióna na futbalový, primátor avizoval, že moderný atletický štadión bude do dvoch rokov. Už vtedy určite vedel, že „školské športové priestory“ medzi Strednou priemyselnou školou a Gymnáziom Leonarda Stöckela ani nie sú školské. Sú v súkromnom vlastníctve.
 
Bardejovu chýba atletický štadión 
 
Vedeli o tom aj dnešní viceprimátori Bardejova a najvyšší funkcionári Gymnázia L. Stöckela Marcel Tribus a Vladimír Savčinský. Podobne je na tom aj vedenie SPŠ. V kuloároch sa spomínal aj rozsiahly priestor pri Spojenej škole na Štefánikovej ulici. Na prinavrátenie atletického štadióna v meste bardejovskí poslanci v PSK však nič nedokázali.
 
O to väčšiu radosť mali v Zborove, aj keď tartan vyliali tesne po skončení školského roka. „Otvoríme to v jeseni, keď tu budú žiaci. Boli to investície z vlastných zdrojov obce a školy. Opravili sme pôvodnú atletickú 250 metrovú dráhu. Obec zaplatila tartan, ktorý išiel z kapitálu. Bolo to asi pol na pol. Od roku 2016 sme trošku pošporili a máme dobrý výsledok. Aj v Bardejove by malo ísť všetko bokom a robiť niečo pre žiakov. Určite atletická dráha bude k dispozícií aj atlétom z okolia po dohode.“
(9:23, šč)
Slavo Mlynár
26.07.2018 11:29
Sľuby
V Bardejove sa sľuby sľubujú a blázni sa radujú
Pridať komentár