Medzi obcami Tarnov a Gerlachov zlodej ukradol kone

3191x
07. August 2018
Ukradli kone, kravy, teliatka
 
V ranných hodinách včerajšieho dňa (06.08.2018) na linku 158 oznámil 41 ročný muž z obce Tarnov krádež dvoch koní. Kone boli v ohradenom výbehu, ktorý sa nachádzal medzi obcami Tarnov a Gerlachov.
 
Ku krádeži došlo v nočných hodinách z 05.08.2018 na 06.08.2018. Páchateľ prišiel k ohradenému výbehu s elektrickým ohradníkom, odkiaľ odcudzil dva kone (8 ročného koňa plemena Frizsky - mal na hlave fľak ,,hviezdu,, a druhého 8 ročného koňa plemena Furioso - na hrive mal biely prameň hrivy).
 
Majiteľovi koní vznikla škoda vo výške 10 000 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kurove začal trestné stíhanie za prečin krádeže, kde páchateľovi v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky.
 
K druhému prípadu krádeže zvierat došlo v rovnakej dobe, no v objekte jednej z agrofiriem v katastrálnom území obce Chmeľov. Aj v tomto prípade zatiaľ neznámy páchateľ poškodil ohradu s elektrickým ohradníkom, odkiaľ ukradol dve teľné kravy plemena Simmental, štyri teliatka vo veku 3 mesiacov plemena Simmental a plemena Galloway.
 
Škoda krádežou ako aj poškodením ohradníka bola vyčíslená na 3 600 eur. Prešovský vyšetrovateľ v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže.
(17:58, red, foto: ilustračné)
Diskusia
Pridať komentár