Odštartoval 47. Bardejovský jarmok, námestie sa zaplnilo

2075x
23. August 2018
Oficiálne otvorený
Na slávnostné otvorenie prišlo mnoho pozvaných hostí 
 
V Bardejove odštartoval už 47. ročník Bardejovského jarmoku. Program začal v doobedňajších hodinách Okresnou výstavou záhradkárov. Poobede na pódiu vystúpila country kapela Weekend, spevácky súbor Grče, folklórna skupina Muzikanci Raslavicke.
 
Po šestnástej hodine program slávnostne otvoril dlhoročný primátor Bardejova Boris Hanuščak spoločne s podpredsedom vlády Bélom Bugárom. Po oficiálnych častiach na námestie prišli ďalšie stovky jarmočníkov a na pódiu sa o pravú jarmočnú atmosféru postarali Kandráčovci.
 
Večer program vyvrcholí vystúpeniami Kaliho, tanečnej skupiny AFCommunity a Ega.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
„Minuloročný jarmok mal mať poradové číslo 666, magické tri šestky. Mýtické číslo opradené mnohými nedobrými poverami. Dospeli sme k historickému rozhodnutiu, ktoré sa zapísalo do dejín mesta. Rozhodli sme sa opomenúť toto číslo v snahe vyvarovať sa mnohým rizikám a minuloročnému jarmoku dať poradové číslo 667. Tohto roku dávame všetko do poriadku a jarmoku vraciame číslo, ktoré mu v rámci zachovania tradície a kontinuity prislúcha,“ informoval primátor Hanuščak o tom, prečo aj tento rok je jarmok pod rovnakým poradovým číslom ako bol pred rokom.  
(17:38, red)
Diskusia
Pridať komentár