Výstava CE.ZA.AR opäť v Bardejove, ocenená aj Stará synagóga

1117x
04. September 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE  
CE.ZA.AR 2017
Výstava sa bude konať v Starej synagóge, ktorá zároveň patrí medzi ocenené objekty
 
CE.ZA.AR je cena Slovenskej komory architektov za architektúru. Jej prvý ročník je datovaný do roku 2002 a za vyše 15 rokov svojej existencie sa vypracovala na azda najvýznamnejšie ocenenie, ktoré je možné v oblasti architektúry na Slovensku dosiahnuť.
 
Úlohou ocenenia CE.ZA.AR je zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať a oceňovať profesionálne výkony architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou. Ceny za architektúru sa tradične odovzdávajú v šiestich kategóriách – rodinné domy, bytové domy, občianske a priemyselné budovy, obnova a prestavba, interiér a exteriér. Ceny sa udeľujú pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.
 
Pred rokom po prvý krát 
 
V novembri minulého roku, vďaka spolupráci Cechu architektov Bardejova so Slovenskou komorou architektov, po prvýkrát zavítala putovná výstava ceny za architektúru CE.ZA.AR i do Bardejova a v kultúrno-komunitnom centre BAŠTA si tak mohli Bardejovčania pozrieť prihlásené, nominované i ocenené diela Slovenskej architektúry. Dobrá správa je, že ani tento rok tomu nebude inak.
 
Srdečne si vás preto dovoľujeme ako Cech architektov Bardejova pozvať na vernisáž výstavy CE.ZA.AR 2017, ktorá sa uskutoční 6. septembra 2018 o 17.00 v Starej synagóge v Bardejove v Židovskom suburbiu. Výstava bude o to vzácnejšia, že cenu za architektúru za daný rok v kategórii obnova a prestavba získal práve objekt Starej synagógy, v priestore ktorej sa bude výstava konať.
 
Výstava potrvá do 27.9.2018.
(17:22, red. foto: www.cezaar2018.hnonline.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár