Hokejisti sa chcú pobiť o majstrovský titul, ciele sú vysoké

2146x
04. September 2018
Aj túto sezónu s juniorkou
Prezident klubu Pavol Goriščák informoval o situácii v hokeji 
 
Do tretej sezóny vstupuje Hokejový klub Bardejov. Muži sa prihlásili do druhej najvyššej hokejovej súťaže, po roku príležitosť znova dostanú aj juniori. Cieľom klubu je hrať atraktívny hokej a prilákať fanúšikov na zimný štadión i koncepčne pracovať s mládežou, aby sa do budúcna nestalo, že v A tíme bude nedostatok Bardejovčanov.
 
V posledný augustový deň sa uskutočnila už tradičná tlačová konferencia pred štartom novej sezóny. Na novinky z hokejovej kuchyne odpovedal prezident klubu Pavol Goriščák, viceprezident Jozef Talár, generálny manažér Vladimír Ducár a tréner A tímu David Všetečka. Prezident klubu Mládež HC 46 Bardejov Tomáš Ivan informoval o všetkom podstatnom pri mládežníckych družstvách a pochválil aj spoluprácu s klubom HK Bardejov.
 
„S uplynulou sezónou sme boli spokojní. Dokázali sme klub finančne stabilizovať aj napriek tomu, že sa nám rozpočet navýšil o juniorský tím. Hráčom sme dokázali vytvoriť štandardné podmienky,“ uviedol v úvode prezident klubu Pavol Goriščák a pokračoval.
 
„Myslím si, že sa nám stále darí zlepšovať imidž klubu. Vytvárame komfort pre hráčov, tým pádom sa nám zvyšuje rozpočet. Sme v neustálom kontakte s našimi sponzormi, rokujeme aj s novými sponzormi. Snažíme sa skultúrňovať prostredie hokejového štadióna, rozširujeme naše služby pre fanúšikov.“
 
Zmena na lavičke 
 
Letnú prípravu viedol už nový tréner A družstva David Všetečka a Ján Majdek z juniorky. Práve D. Všetečka nahradil doterajšieho trénera Jána Vodilu.
 
„V novej sezóne budeme mať tie najvyššie ciele – chceme hrať o titul. Všetko však bude závisieť od mnohých faktorov. Káder na to kvalitu mať bude. U juniorov chceme byť opatrnejší, no chceme tiež hrať o najvyššie priečky. Poďakovať chcem aj primátorovi Borisovi Hanuščakovi, ktorému záleží na rozvoji ľadového hokeja,“ dodal Goriščák.
 
Menej zápasov 
 
Druhá liga budem mať tento rok 17 účastníkov. Nováčikom je Kežmarok. Bardejov bude pôsobiť v skupine východ, kde je osem celkov. Najlepšie štyri celky z východu a zo západu odohrajú play-off, víťaz západnej a víťaz východnej skupiny bude hrať finále o miestenku v baráži s posledným tímom z prvej ligy.
 
„Prvé kolo odohráme doma 29. septembra proti Rimavskej Sobote. Základná časť bude mať 14 zápasov. Oproti minulému roku je to o štyri dueli menej,“ prezradil Vladimír Ducár.
 
Celý záznam tlačovej konferencie 
 
„Káder doplnili hráči z Prešova, z Košíc, zo Spišskej Novej Vsi, ale aj zo zahraničia. V bráne bude chytať Dzúr z Michaloviec a Surák zo Spišskej Novej Vsi. Ďalšími novými menami sú Renčok, Lopáček, Leskovjanský, Vantroba, Kyčák či Osuský. Z juniorky mužstvo posilní Duračinský. V príprave bude u nás aj hráč zo zámoria a dvaja hráči z Ruska. Keďže v druhej lige môžu hrať za družstvo iba dvaja zahraniční hráči, tak jeden bude musieť odísť.“
 
Juniori v uplynulej sezóne odohrali celoslovenskú ligu, tento rok bude súťaž rozdelená na východ a západ. V každej skupine bude šesť družstiev, prví traja postúpia do play-off.
 
Prípravné zápasy HK Bardejov: 15.9. Bardejov – Sanok, 22.9. Bardejov – Kežmarok (oba zápasy štartujú o 17.30 hod.)
(19:54, TS) 
 
Diskusia
Pridať komentár